Atletika

Devet bh. atletičara na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu

Devet bh. atletičara na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu
Devet bh. atletičara na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu

SARAJEVO - Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovaće danas sa sarajevskog aerodroma u Istanbul, gdje će u subotu učestvovati na Balkanskom dvoranskom prvenstvu.

Boje bh. tima brani devet takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji nastupiće: Hamza Alić, Mesud Pezer (bacanje kugle, AK Zenica), Amel Tuka (800 m, AK Zenica), Dušan Babić (1.500 m, AK Banjaluka), Sait Huseinbašić (60 m, AK Borac), Damir Redžepagić (400 m, AK Sarajevo) i Srđan Samardžić (3.000m, AK Brčko), a u ženskoj konkurenciji Svjetlana Graorac (60 m, AK Banjaluka) i Nikolija Stanivuković (vis, AK Borac).

Takmičare predvode selektor muške reprezentacije Nebojša Matijević te treneri Mehmed Skender i Elmir Ćerimagić.

Na Balkanskom prvenstvu očekuje se nastup najboljih atletičara i atletičarki iz 15 zemalja, od kojih će mnogi iskoristiti ovo takmičenje kao generalni test uoči Evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava od 6. do 8. marta u Pragu.

U Istanbulu će takođe biti održano i Balkansko dvoransko prvenstvo za veterane, na kojem će BiH predstavljati pet atletičara - bacači kugle Mensur Vrcić, Semir Kavaz i Stanko Marić, te Ekrem Jakupović i Denis Kadić u utrkama na srednjim prugama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije