Atletika

Dodik pokrovitelj trke "Beograd - Banjaluka"

Dodik pokrovitelj trke "Beograd - Banjaluka"
Foto: Velibor Tripić | Dodik pokrovitelj trke "Beograd - Banjaluka"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biće pokrovitelj tradicionalne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", koja će biti vožena 28. i 29. aprila.

Trka je ove godine član prve kategorije UCI, što garantuje mnogo veći kvalitet nego ranije, ali povećava i troškove organizacije, pa njeno održavanje ne bi bilo moguće bez podrške institucija. Dodik je prihvatio da bude među glavnim pokroviteljima, a veliku pomoć pružili su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, te Ministarstvo trgovine i turizma RS, istakli su iz organizacije ove trke.

"Kada predsjednik RS stane iza organizacije onda je sve lakše i manje komplikovano. S druge strane, daje nam potvrdu da smo na pravom putu i da je naša trka od značaja za društvo u cjelini. Mnogo smo uradili na promociji RS, a to ćemo i nastaviti da radimo. Mislim da nijedan sportski događaj na ovim prostorima ne okupi takmičare iz više od 30 zemalja svijeta. Još nam stižu prijave ekipa, tako da ćemo na startu imati skoro 200 vozača iz 26-27 timova", rekao je Vladimir Kuvalja, direktor ove trke.

Start trke je 28. aprila na Trgu Republike u Beogradu, odakle će biciklisti krenuti na put od 175,8 kilometara do Brčkog. Karavan će iz Brčkog preseliti u Teslić, nulti kilometar je u Tešnju, a cilj nakon 180 kilometara u Banjaluci.

Kuvalja je još jednom zahvalio gradovima domaćinima starta i cilja - Beogradu, Brčkom, Tesliću, Tešnju i Banjaluci, ali i svim gradovima kroz koje biciklistički karavan prolazi tokom dva dana.

"Imamo jak sponzorski pul na čelu sa 'Banjalučkom pivarom', kompanijom 'M:tel', 'Vitinkom', te 'Triglav osiguranjem', koji iznesu veliki teret organizacije, ali se od početka održavanja trke trudimo da je prihvate i svi gradovi kroz koje prolazi, te da ona bude trka svih nas zajedno, a nikako nas koji je organizujemo", istakao je Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije