Atletika

Isinbajeva pitala Putina za novi stadion u Volgogradu

 Isinbajeva pitala Putina za novi stadion u Volgogradu
Isinbajeva pitala Putina za novi stadion u Volgogradu

MOSKVA - Svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva zamolila je predsjednika Rusije Vladimira Putina da pomogne u izgradnji novog stadiona u njenom rodnom Volgogradu.

Isinbajeva, koja je u avgustu saopštila da završava karijeru, najavila je da će možda napustiti svoj rodni grad, kako bi se preselila u inostranstvo.

Tridesetjednogodišnja Isinbajeva se izgleda, predomislila, pošto je učestvvala na mitingu u Moskvi, za podršku Putinu i njegovom političkom pokretu.

"Imam jednu molbu. Da li je moguće da pitate jednog od naših oligarha - a imamo ih mnogo u Rusiji, da izgrade stadion za nas sportiste", rekla je Isinbajeva.

Putin je ranije pozivao ruske milijardere da ulažu u velike državne sportske projekte, kao što su Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014..i prvenstvo svijeta u fudbalu 2018.

Putin je rekao Isinbajevoj da će "definitivno dati instrukcije sportskom ministru Vtaliju Mutku i guverneru da razmisle o novom stadionu".

Rodni grad Isinbajeve nekada se zvao Staljingrad i stekao je svjetsku slavu zbog Staljingradske bitke u Drugom svjetskom ratu koja je trajala od juna 1942. do februara 1943. godine, kada je definitivnio zaustavljeno napredovanje snaga nacističke Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije