Atletika

Ivana Španović danas otvara sezonu u Karlsrueu

Ivana Španović danas otvara sezonu u Karlsrueu
Foto: Ilustracija | Ivana Španović danas otvara sezonu u Karlsrueu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović otvoriće takmičarsku sezonu na današnjem mitingu u njemačkom Karlsrueu, navodi se u saopštenju za medije njenog tima.

Rekorderka u skoku u dalj je najavljena kao najveća zvezda mitinga koji startuje sutra od 18:40,a među ostalim takmičarima učestvovaće i olimpijska šampionka Tiana Bartoleta. Španovićeva je najavila učešće na mitingu u Karlsrueu kao jedan od nekoliko pripremnih uoči Svjetskog prvenstva koje 4. marta počinje u Birmingemu.

"Karlsrue, Diseldorf, Beograd i Glazgov su takmičenja na kojima ću ulaziti polako u formu kako bi Svjetsko prvenstvo koje me očekuje početkom marta u Birmingemu dočekala maksimalno spremna. Sa nestrpljenjem čekam da takmičarska sezona počne. Zdrava sam, motivisana i spremna za sve izazove u novoj sezoni", izjavila je Španovićeva.

Nakon mitinga u Karlsrueu, najbolju srpsku atletičarku očekuje učešće u Diseldorfu u utorak, a prije Svjetskog prvenstva predstviće se i domaćoj publici na Serbia openu u Beogradu 21. februara, dok će četri dana kasnije skakati u Glazgovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije