Atletika

Ivana Španović stiže u Banjaluku

Ivana Španović stiže u Banjaluku
Foto: N.N. | Ivana Španović stiže u Banjaluku

Najbolja srpska atletičarka i jedna od najboljih atletičarki svijeta Ivana Španović stiže danas u Banjaluku.

Kako smo nezvanično saznali, svjetska prvakinja u skoku udalj u grad na Vrbasu dolazi na poziv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, a trebalo bi i da se druži sa mladim atletičarkama i atletičarima. Španovićeva u RS ima mnogo navijača, želja da dođe na naše prostore postoji odavno, a sada će ona biti i ostvarena.

"Veliko hvala na podršci koja dolazi iz Republike Srpske. Doći ću. Obećala sam to početkom godine, prije Svetskog prvenstva, kada smo dobili poziv iz Banjaluke da dođemo i budemo gosti", rekla je Španovićeva prije nekoliko mjeseci u razgovoru za RTRS.

Dolaskom u Banjaluku usrećiće mnoge mlade sportiste, a jedna od njih je i Marija, atletičarka o čijim ćemo možda velikim uspjesima tek pisati.

"Veoma me obradovala vijest da dolazi Ivana. Imam veliku želju da ju upoznam, a upozati sportistkinju kakva je Ivana Španović dešava se jednom u deset godina", rekla je Marija.

Koliko djeci znači da upoznaju uspješnu sportistkinju, govori i podatak da su već neki pitali roditelje da li mogu preskočiti neki čas u školi.

Od Ivane svakako mogu mnogo da nauče o sportu, odricanju, motivaciji..., a pravi savjet je izuzetno vrijedan. Ljubav prema sportu Španovićeva je naslijedila od roditelja, atletika i skok udalj su bili njen izbor - pravi izbor. Pažnju na sebe skrenula je 2008. godine kada je trijumfovala na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a to je bio samo početak. Naporni treninzi, dobar tim i velika želja za uspjehom srpsku atletičarku su doveli na podijum mnogih velikih takmičenja. Sa svjetskih dvoranskih prvenstava ima zlato, srebro i bronzu, sa SP na otvorenom dvije bronzane medalje, na evropskim prvenstvima je osvajala zlato i srebro na otvorenom, te dva zlata u dvorani, a može da se pohvali i bronzom sa Olimpijskih igara iz Rio de Žaneira 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije