Atletika

"Ivanu maltretiraju doping kontrolama zato što je iz Srbije"

"Ivanu maltretiraju doping kontrolama zato što je iz Srbije"
"Ivanu maltretiraju doping kontrolama zato što je iz Srbije"

Evropska atletska šampionka Ivana Španović doživjela je zaista suludu situaciju – čak tri puta u roku od samo 24 sata je morala da ide na doping kontrolu.

Svjetska antidoping agencija (WADA) očigledno je “pikirala” srpsku atletičarku, koja ima vrlo uspješnu sezonu.

Tu situaciju je objasnio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

"Nenormalno je da tri puta bude podvrgnuta kontroli za 24 sata. Volio bih da vjerujem da na isti način kontrolišu i sportiste iz SAD, Francuske i ostalih svjetskih sila… Mi smo mala država i svim tim silama je neshvatljivo da imamo toliko vrhunskih sportista. To je strahovito nepovjerenje. Siguran sam da nisu mogli da vjeruju svojim očima što su Ivanini rezultati na doping kontroli negativni", rekao je Branković za “Alo“.

Kao neko ko je imao uspješnu karijeru u atletici, funkcioner ASS svjestan je neravnopravnog tretmana među sportistima u svijetu.

"Sigurno su razmišljali ovako: 'Aha, sada smo je kontrolisali, sad će se opustiti i uzeti nešto, pa ćemo je uhvatiti'. Dakle, osnovni razlog što maltretiraju Ivanu jeste što je iz Srbije, male države", rekao je Branković, dodajući da savez niti bilo ko ne može da se žali “jer kontrolišu kako god oni žele”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije