Atletika

Kenijci najuspješniji na Drugom polumaratonu u Banjaluci (FOTO)

Kenijci najuspješniji na Drugom polumaratonu u Banjaluci (FOTO)
Kenijci najuspješniji na Drugom polumaratonu u Banjaluci (FOTO)

BANJALUKA - Kenijski atletičari i atletičarke bili su najuspješniji na drugom banjalučkom polumaratonu. U muškoj konkurenciji slavio je Hilari Kiptun Majo Kimajo, a u ženskoj najbolja je bila Kristina Moro Oigo.

Više od 5.000 trkača - od kojih četiri olimpijca, više od 40 elitnih trkača, 100 štafetnih timova, kao i preko 3.000 učesnika trke zadovoljstva iz cijelog svijeta, počelo je jutros u Banjaluci takmičenje u okviru drugog po redu banjalučkog polumaratona.

Ovu sportsku manifestaciju u okviru koje će se trčati tri trke - glavna, štafeta i trka zadovoljstva, svečano je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

Otvarajući manifestaciju, Davidovićeva je rekla da Banjalučki polumaraton sve više dobija na značaju, a da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta prepoznalo taj značaj i događaj uvrstilo u manifestacije od značaja za Srpsku.

"Drugi banjalučki polumaraton omogućava da Banjaluka, ali i cijela Republika Srpska postane prepoznatljivija na sportskoj mapi Evrope", istakla je Davidovićeva.

Svim sportistima i rekreativcima, učesnicima drugog banjalučkog polumaratona poželjela je dobrodošlicu u Banjaluku i mnogo uspjeha u takmičenju.

"Ovdje pobjeđuje sport", rekla je Davidovićeva, ističući da je Banjaluka prepoznatljiva, prije svega, po svojoj gostoljubivosti.

Tokom održavanja polumaratona, danas je u Banjaluci izmijenjen režim saobraćaja, a manifestaciju prati veliki broj građana.

Pokrovitelji i brojni sponzori banjalučkog polumaratona, među kojima i kompanija "M:tel", za pobjednike i učesnike pripremili su medalje i druge vrijedne nagrade i poklone.

Prošlogodišnji, prvi banjalučki polumaraton proglašen je za najuspješniji sportski događaj u 2015. godini na svečanosti 14. izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluka, a tada je do cilja stiglo 998 trkača iz 23 zemlje Evrope i svijeta - 260 žena i 738 muškaraca.

 

Najbolji u polumaratonu
1. Hilari Kiptum Majo Kimajo iz Kenije 1.04.03 časa,  rekord polumaratona oboren za 91 sekund.
2. Abel Kibet Rop Kenija
3. Dzoel Maina Mvangi Kenija
4. Srđan Samardzic ujedno najuspješniji Banjalucanin

Žene

1. Kristina Oigo Kenija 1:13.37 za vise od 5 minuta bolje vrijeme nego na prvom polumaratonu.
2. Stela Barsosio Kenija
3. Agnes Čebet Kenija - proslogodisnja pobjednica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije