Atletika

Mesud Pezer vjeruje da može do medalje na EP

Mesud Pezer vjeruje da može do medalje na EP
Foto: N.N. | Mesud Pezer vjeruje da može do medalje na EP

Mesud Pezer, bacač kugle i jedan od najboljih bh. atletičara, vjeruje da ima hitac za medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu, gdje će se najbolji evropski atletičari boriti za odličja od 1. do 3. marta.

"Prezadovoljan sam formom. Nikada u karijeri nisam bio spremniji, imam malih problema sa detaljima u vezi tehnike, ali nakon mitinga u Beogradu (sinoć održan), vraćam se u Švedsku i nadam se da ću sa trenerom ispraviti te detalje i da će oni doprinijeti da kuglu bacim daleko u Glazgovu", rekao je Pezer.

Na pitanje kakva očekivanja, kada je riječ o plasmanu, ima na Dvoranskom šampionatu Evrope, odgovorio je:

"Moj prvi cilj je da uđem u finale, a onda da se borim za jednu od medalja. Realno, sada vrijedim za medalju i nadam se da će se sve poklopiti i ću baciti dalek hitac i obradovati Bosnu i Hercegovinu medaljom. Favorit za zlato je, po mom mišljenju, David Štorl iz Njemačke, koji je trenutno najspremiji bacač kugle u Evropi, a nadam se da ću se i ja boriti za medalju."

Jedan od posljednjih testova uspješni bacač kugle imao je proteklog vikenda na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, gdje je odbranio titulu ostvarivši rezultat od 20,22 metra. To nije njegov najbolji hitac, ali vjeruje da na šampionatu u Glazgovu može kuglu da baci znatno dalje.

"Veoma sam srećan što sam odbranio titulu, rezultatom i nisam zadovoljan, zato što vrijedim za hitac preko 21 metar, ali ovo mi je velika motivacija da na Evropskom prvenstvu budem što bolji", rekao je bh. atletičar.

Osim njega, BiH će u Glazgovu predstavljati Amel Tuka i Abedin Mujezinović, koji će nastupiti u trci na 800 metara.

"Zajedno treniramo u Beogradu, oni su, takođe, veoma spremni. Od Amela očekujem medalju, spreman je da uzme odličje, a vjerujem da Abedin može do finala, pa možda i do medalje", rekao je Pezer.

Na putu do uspjeha sportistima često stoje loši finansijski uslovi i zbog toga Pezer ističe da su sponzori veoma bitni.

"Prošle godine sam potpisao ugovore sa dva sponzora - 'Hifa petrolom' i restoranom 'Salčinović' i to mi je mogućilo mnogo lakši trenažni proces. Pozvao bih sve privrednike da što više prate sport, da više ulažu u sportiste jer s njima mnogo lakše dolazimo do velikih ciljeva", dodao je Pezer.


21,15 metara je najbolji Pezerov rezultat u dvorani.

21,40 metara Pezer je bacio na otvorenom.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije