Atletika

Mozes Kiporo Kibire i Kristin Morao Oiđo pobjednici Banjalučkog M:tel polumaratona

Mozes Kiporo Kibire i Kristin Morao Oiđo pobjednici Banjalučkog M:tel polumaratona
Foto: Vladimir Stojaković | Mozes Kiporo Kibire pobjednik Banjalučkog M:tel polumaratona

BANJALUKA - Kenijci Mozes Kipruto Kibire iz Kenije (01:06:18) i Kristin Morao Oiđo (01:12:53) pobjednici su četvrtog Banjalučkog M:tel polumaratona.

Banjalučani i gosti su su pozdravili nekoliko hiljada učesnika iz 40 zemalja koji su trčali ulicama grada na Vrbasu.

Iza Kibirea su bili njegovi sunarodnici. Drugi je bio Benard Munide Mateka (1:07.33), treću poziciju je zauzeo Stenli Kipruto (1:08,41), a bh. atletičar Srđan Samardžić je bio šesti (1:11,55).

Bojana Bjeljac iz Hrvatske zauzela je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji (1:15,21), a iza nje na treću poziciju plasirala se Teodora Simović iz Srbije (1:15,35).

"Pobijedila sam. Bila je teška trka, ali uspjela sam da dođem prva do cilja. Veoma sam srećna i ako me pozovete doći ću i sljedeće godine na Banjalučki polumaraton", istakla je pobjednica.

Bh. olimpijka Lusija Kimani je bila peta (1:20,55).

"Veoma sam zadovoljna. Hvala publici koja me bodrila, svi su bili sjajni. Lagano sam trčala, nisam trčala za plasman. Trčala sam za kćerku, prošlih godina sam imala loša iskustva, pa sam ovoga puta laganije trčala. Kada god idem na trku kćerka mi kaže bitno je da učestvješ, a ne da pobijediš", rekla je Kimnijeva.

Istakla je da je staza bila veoma dobra i brza, a za cijeli događaj je imala samo riječi hvale.

Nisu samo profesionalci trčali, bilo je tu nekadašnjih sportista, rekreativaca...

Direktor Vladimi Selec zadovoljan je i nakon četvtog polumaratona.

"Uradili smo maksimum. Maksimalno smo se podtrudili da sve bude dobro. Imali smo dosta volontera i još jednom želim da im se zahvalim za sve što su uradili. Imali smo više okrepnih staniza, više vode, više kola hitne pomoći nego ranije... Sigurnost trkača nam je na prvom mjestu. Oko 10.000 trkača smo imali juče i danas,juče smo imali Balans+School run trku školaraca, Tropic Bambini maraton, danas Banjalučki M:tel polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton, kao i Nektar fun run trku zadovoljstva", rekao je Selec.

Pobjednk Nektar fan ran trke na dva i po kolometra je Ante Živković iz Dubrovnika koji je dobio 250.000 mililitara piva, drugo mjesto je pripalo Emiru Hasdoru, dok treće mjesto Nikoli Petroviću.

Prisustvovala je i Vera Nikolić, jedna od najboljih svjetskih atletičarki, koja je pohvalila organizaciju i istakla da je u Banjaluci po treći put, te da je ovo jedan od njena tri omiljena grada.

Radojičić: Odlična atmosfera

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, pratio je Četvrti Banjalučki M:tel polumaraton i malo je samo riječi hvale.

"Izvanredne poruke i slike su otišle iz Banjaluke. Očekivao sam da će sve pozitivno proći, ali sam i iznenađen. Odlična je bila amosfera, oboren je rekord u broju učesnika, učesnici su bili iz 40-zemalja.... Slika iz Banjaluke je otišla širom svijeta. I sami Banjalučani su odlično prihvatili ovaj događaj, mnogo naših sugrađana je rekreativno i porodično učesvovalo", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije