Atletika

Na stazi 4.000 atletičara

Na stazi 4.000 atletičara
Na stazi 4.000 atletičara

Atletska manifestacija "Međunarodna ulična trka Prijedor 2014" biće održana danas po 21. put.

U ukupno 24 trke nastupiće oko 4.000 atletičara u obje konkurencije, od onih najmlađih cicibana do najatraktivnijih seniora iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Kenije i Rumunije.

"Atletski srednjoprugaški krem biće na startu. Među prijavljenima su pobjednik naše trke 2012. godine Mađar Laslo Tot, Kenijci Vilson Vambugu i Noah Kozgej, trenutno najbolji srednjoprugaš iz Srbije Jasmin Ljajić, Goran Grdeljić iz Hrvatske i najbolji bh. trkač Osman Junuzović", istakao je član Organizacionog odbora Marko Golubović.

Seniori će trčati 4.500 metara, a kod seniorki na startu staze duge 2.000 metara nastupiće pobjednica prijedorske trke 2012. i 2013. godine, prvakinja Evrope i jedna od najboljih trkačica u svijetu na srednjim prugama Amela Terzić iz Novog Pazara. Biće tu još Kenijka Eliša Save, najbolja atletičarka Republike Srpske Biljana Cvijanović, reprezentativka Hrvatske Matea Matošević, Crnogorka Slađana Perunović, Mađarica Zita Kečer...

Start prve trke, u kojoj nastupaju osnovci, predviđen je za 15 časova, a glavne trke u seniorskoj konkurenciji su u 18 časova (djevojke) i 18.15 (muškarci).

"Moto ovogodišnje manifestacije je "Volim Prijedor". Budžet trke je 45.000 KM, a nagradni fond 16.000 KM", izjavio je Golubović.

Organizator međunarodnih uličnih trka u Prijedoru, koje se održavaju povodom 16. maja, Dana grada Prijedora, je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj je grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS.

U dosadašnjih 20 prijedorskih uličnih trka kroz cilj je prošlo oko 105.000 učesnika, a nadmetanje je posmatralo oko 250.000 gledalaca, što ih svrstava u red najprestižnijih sportskih manifestacija u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije