Atletika

Njemačka atletska zvijezda doskočila perverznjaku koji ju je uhodio

Njemačka atletska zvijezda doskočila perverznjaku koji ju je uhodio
Njemačka atletska zvijezda doskočila perverznjaku koji ju je uhodio

Arijane Fridrih, njemačka skakačica u vis, koja očekuje da osvoji medalju na predstojećim Olimpijskim igrama, otkrila je ime i imejl adresu perverznjaka, koji je slao njene eksplicitne fotografije putem Fejsbuka.

Njemačke vlasti sada istražuju slučaj koji je doveo u pitanje privatnost njemačke sportistkinje, koja se, inače, obučavala za policajca.

„I ranije sam bila vrijeđana, seksualno uznemiravana i imala sam uhode, ali je sada vrijeme da odbranim sebe. I to upravo i radim“, napisala je Fridrihova u nedavnoj objavi na Fejsbuku, u čijem su se sadržaju našli ime i imejl adresa čovjeka, koji ju je proganjao.

U narednoj poruci ona je prozvala „čuvare reda“ zbog kako kaže „čovjeka koji je zaobišao pravni sistem“.

„Uklanjanje anonimnosti sa ovog slučaja će riješiti mnoge buduće, slične. Samo pomislite na svu djecu, mlade ljude, ali i odrasle, koje su perverznjaci tajno maltretirali, a ne znaju šta da urade. Zar ne bi sad trebalo preuzeti potrebne mjere i pokazati snagu?“, zaključila je mlada sportistkinja.

Arijane Fridrih je 2009. godine na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju. Uz to, postala je i dvoranski prvak Evrope iste godine, a do bronze je "skakala" na šampionatu svijeta u Berlinu 2009. i Evropskom prvenstvu u Barseloni 2010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije