Atletika

Novac diktira kvalitet trke

Novac diktira kvalitet trke
Novac diktira kvalitet trke

Međunarodna ulična atletska trka "Banjaluka 2015" biće održana povodom Dana grada Banjaluka 22. aprila, a kvalitet će i ove godine diktirati ekonomska kriza.

Biće ovo 15. ulična trka. U glavnoj trci će nastupiti seniorke, a, kao i prošle godine, seniori najvjerovatnije neće biti na startu na Trgu Krajine.

"Nažalost, nedostatak novca diktira kvalitet trke. Pokušaćemo da dovedemo što više dobrih atletičarki iz regiona, a seniori vjerovatno ni ove godine neće trčati u Banjaluci. Biće trke cicibana, osnovaca i srednjoškolaca. U ovom trenutku nam je cilj da samo nastavimo tradiciju održavanja trke", rekao je Nebojša Matijević, sekretar Atletskog kluba Borac, organizatora takmičenja.

Kaže da je novca iz godine u godinu sve manje, a budžet za ovogodišnje takmičenje još nije definisan. Klub traži sponzore, koji će podržati tradicionalno takmičenje.

"Dobićemo nešto novca od grada, do sponzora je teško doći, tako da neće biti lako organizovati trku. Nekada je budžet trke bio oko 20.000 KM i tada su takmičenja bila mnogo kvalitetnija, a sada ćemo imati budžet daleko manji od ovoga. Žao mi je što, umjesto da razvijamo trku iz godine u godinu, mi se zadovoljavamo time što ona opstaje. Mislim da je to samo još jedan dokaz da u Banjaluci ima previše sportskih organizacija i takmičenja i da bi grad trebalo da se opredijeli kojim manifestacijama će obilježiti Dan grada, a ne da se održi mnogo malih takmičenja", dodao je Matijević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije