Atletika

Održana prva trka Banjalučke trkačke lige za ovu godinu

Održana prva trka Banjalučke trkačke lige za ovu godinu
Foto: Vladimir Stojaković | Održana prva trka Banjalučke trkačke lige za ovu godinu

BANJALUKA - Svoj dopronos proslavi Dana Republike i Pravoslavne nove godine, uprkos hladnom vremenu danas je trčanjem za RS na banjalučkom Trgu Krajine dalo više od 300 građana, u okviru prve od četiri trke Banjalučke trkačke lige za ovu godinu.

U sklopu ove trke pod nazivom "Trčimo za Srpsku" trčali su mališani do 14 godina na 500 metara i odrasli u trci na tri kilometra.

Duško Tadić, predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke i jedan od organizatora Banjalučke trkačke lige, rekao je da već odavno imaju ideju da povodom Dana RS organizuju ovakvu manifestaciju.

"Okupilo se više od 300 učesnika, a ovu besplatnu manifestaciju organizujemo kako bi počastili građane RS, ali i šire", rekao je Tadić.

Najmlađi trkač bio je Dušan Vukić (4), koji je pretrčao čitavu stazu i dobio medalju.

Dodao je da ih je podržao Predsjednik RS i Grad Banjaluka, ali i brojni prijatelji, te da postoje obećanja i dogovori da se i u daljoj budućnosti održava ova trka u sklopu 9. januara.

Vesna Šipka, iz Banjalučkog trkačkog kluba i učesnica trke, kaže da voli da trči, tako da joj hladno vrijeme ne smeta.

"Došli smo danas da trčimo jer volimo našu RS, volimo jedni druge, te da podržimo događaj u ime Dana Republike i Pravoslavne nove godine", rekla je Šipka.

Danilo Vasiljević iz Modriče, kaže da je prvenstveno došao u Banjaluku kako bi trčao u čast RS, te da su i u Modriči istim razlogom prije par dana trčali 26 kilometara za 26 godina RS.

"Došlo nas je više iz Modriče da podržimo ovu trku, a time i da promovišemo zdrav život. Ovdje je organizacija super, a ovo vrijeme mi je idealno za trčanje", rekao je Vasiljević. 

Pobjednik trke u kategoriji do 14 godina, Andrej Dobraš iz Banjaluke kaže da je trčao iz više razloga, a jedan od njih je i Dan Republike i Pravoslavna nova godina.

"Nije mi bilo hladno za trčati, jer sam se prethodno dobro zagrijao, hladnoća i konkurencija me nisu spriječili da pobjedim", rekao je Andrej.
Pohvale za organizaciju dao je pobjednik trke za odrasle u muškoj kategoriji, Saša Dobrijević iz Banjaluke, koji je rekao da mu je motiv za pobjedu bio prvenstvno Dan Republike.

U sklopu Banjalučke trkačke lige tokom prošle godine organizovane su četiri trke, a na današnjoj trci su uručeni pehari ukupnim pobjednicima za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije