Atletika

Olivera Jevtić i Samuel Naibei Kiplimo pobjednici Trke u čast demokratije - 15. juli

Olivera Jevtić i Samuel Naibei Kiplimo pobjednici Trke u čast demokratije - 15. juli
Foto: Anadolija | Olivera Jevtić i Samuel Naibei Kiplimo pobjednici Trke u čast demokratije - 15. juli

SARAJEVO - Srpska atletičarka Olivera Jevtić i Kenijac Samuel Naibei Kiplimo pobjednici su "Trke u čast demokratije - 15. juli" dužine 3,5 kilometra koju je danas u Sarajevu organizovala Ambasada Turske u BiH.

Drugo i treće mjesto osvojili su Srđan Samardžić i Uroš Gutić, a u ženskoj konkurenciji Lusija Kimani i Jelena Kosić, prenose federalni mediji.


Trka je privukla 450 učesnika i održava se prvi put u znak sjećanja na prošlogodišnji osujećeni državni udar u Turskoj. Na ovaj način odata je počast za 248 poginulih koji su izgubili živote tokom pokušaja udara.

"Danas zajedno sa građanima BiH organizujemo ovu trku u čast demokratije i mira", rekao je ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

On je zahvalio svim institucijama, udruženjima i kompanijama koji su dali svoj doprinos i podršku u organizovanju utrke, koja je imala humanitarni karakter.

Ovom prilikom Turska je donirala BiH 10 invalidskih kolica u vrijednosti 20.000 evra.

Pobjednicima, te drugoplasiranim i trećeplasiranim učesnicima trke u muškoj i ženskoj kategoriji dodijeljeni su pehari, medalje i novčane nagrade u iznosu od 1.000, 500 i 250 KM, kao i povratne avio-karte "Turkiš erlajnsa" za bilo koju destinaciju u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije