Atletika

Otkrivena tajna Boltove brzine u Londonu

Otkrivena tajna Boltove brzine u Londonu
Otkrivena tajna Boltove brzine u Londonu

Jamajkanac Usein Bolt zadivio je svijet svojom fantastičnom brzinom na Olimpijskim igrama, a mnogi se i danas pitaju u čemu je tajna njegove brzine, koja mu je donijela zlatne medalje.

Engleski mediji danas su objavili da je inspiraciju za trijumf na OI u Londonu pronašao u dvadesetdvogodišnjoj Megan Edvards, koja je po zanimanju računovođa.

U priči pod nazivom "Boltova tajna zlatna djevojka" navodi se da je Megan bila ta "iskra koja je zapalila Munju" (Boltov nadimak) i da ga je taj ljubavni plamen natjerao da do nogu potuče sve protivnike u trkama na 100, 200 i štafeti 4x100 metara.

Edvardsova, osim što se bavi brojkama i računima, amaterski trenira atletiku u jednom klubu u Londonu, a upoznali su se na modnoj reviji, na kojoj je predstavljena sportska oprema olimpijaca sa Jamajke.

Megan se bavi i manekenstvom, pa je bila jedan od modela koji su prošetali pistom. Boltovo oštro oko nije moglo da ne spazi lijepu djevojku u uskoj opremi i sijevnula je varnica, piše "Sun".

Boltovo oštro oko nije moglo da ne spazi lijepu djevojku u uskoj opremi i sijevnula je varnica, piše "Sun"

"Prava ludnica je vladala na zabavi koja je organizovana nakon prezentacije, a sve djevojke su htjele djelić Boltove pažnje. Ipak, on je samo gledao Megan", kaže izvor "Suna".

Njihova veza je dugo bila u tajnosti i čuvana je da slučajno ne bi Jamajkanca omela u što boljim izvedbama na Olimijskim igrama. Procijenjeno je da je svjetski rekorder na 100 m (9,58) "težak" više desetina miliona dolara, a poznat je kao veliki zavodnik. U 2010. je u žiži javnosti bila njegova veza sa prsatom Amerikankom Taneiš Simpson.

"Vulkan. To sam bio vidjevši je na TV-u, vulkan koji je izbacivao lavu", izjavio je Usein, koji je odmah zatim "uguglao" ime tamnopute glumice i na sve moguće načine pokušao doći do njenog broja. Zajedno su na Jamajci proslavili Novu godinu.

"Stvarno je prelijepa. Odmah sam se zaljubio u nju. Obostrano je sijevala ljubav. Čekao sam je cijelog života", tvrdio je tada Bolt.

Umoran i povrijeđen

Bolt se požalio da mu je sezona bila veoma naporna. Poslije mitinga u Cirihu, gdje je slavio na trci na 200 metara, postavivši rekord mitinga od 19,66, Bolt je otkrio da ima problema sa leđima.

"Ova sezona je bila zaista duga. Fizički naporna i psihički iscrpljujuća. Bilo bi dobro da je mogla ranije da se završi. Pogoršalo mi se stanje sa leđima. Ne želim da se izlažem dodatnim naporima i rizikujem ozbiljniju povredu. Očekuje me oporavak, želim narednu sezonu da počnem potpuno zdrav", rekao je Bolt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije