Atletika

Pobjednici Stefan Vojnović i Đoko Bursać

Pobjednici Stefan Vojnović i Đoko Bursać
Pobjednici Stefan Vojnović i Đoko Bursać

NOVI GRAD - Stefan Vojnović i Đoko Bursać pobjednici su prvog ultramaratona održanog sinoć u Novom Gradu, a 77 kilometara pretrčali su za 10 časova i 15 minuta.

Predsjednik Atletskog kluba Sloboda, Dalibor Nedimović, naveo je da su sportisti iz Novog Grada u generalnom plasmanu zauzeli drugo mjesto s obzirom na to da je trka održana istovremeno u Novom Gradu i Beogradu za članove Balkanske trkačke lige.

"U ukupnom plasmanu pobjednik je takođe član našeg atletskog kluba Mihal Šulja koji je u Beogradu za nešto više od devet časova pretrčao 90 kilometara", rekao je Nedimović.

Prema njegovim riječima, u ženskoj konkurenciji u ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je Marina Nikolić koja je u Beogradu za šest časova i dva minuta pretrčala 50 kilometara, drugo mjesto Bojana Bjeljac koja je na trci u Novom Gradu za sat i 38 minuta pretrčala 21 kilometar i treće Aldijana Osmanović koja je u Novom Gradu za šest časova i 52 minuta pretrčala 51 kilometar i 300 metara.

Na ultramaratonu Balkanske trkačke lige u Novom Gradu učestvovao je 21, a u Beogradu 31 takmičar. Trka je održana u Beogradu drugi put, a u Novom Gradu prvi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije