Atletika

Radojičić: Sve spremno za Banjalučki polumaraton

Radojičić: Sve spremno za Banjalučki polumaraton
Foto: N.N. | Radojičić: Sve spremno za Banjalučki polumaraton

Sve je spremno za 4. banjalučki M:tel polumaraton i ova manifestacija će vjerovatno biti najveći sportski događaj u Banjaluci u ovoj godini, kazao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

On je dodao da je polumaraton veoma važan događaj u godini u kojoj Banja Luka nosi titulu Evropskog grada sporta.

"Očekujemo desetak hiljada učesnika i možemo reći da će ovogodišnji polumaraton po broju učesnika nadmašiti prošlogodišnji. Pozivam sve građane Banjaluke da podrže polumaraton, što kao učesnici što kao navijači. Takođe, molim i za strpljenje kada je riječ o saobraćaju. Sugerišem građanima da se informišu o obustavama i da u subotu manje koriste automobile, a da više budu pješaci", kazao je Radojičić i čestitao organizatorima na svemu što su do sada uradili.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, izjavio je da je riječ o velikom događaju u svakom smislu i da je sve spremno za početak. On je naglasio da je i u sportskom i u zabavnom dijelu sve pripremljeno, da će događaj i vizuelno biti lijep, sa lijepim scenografijama i kvalitetnim sadržajima.

Direktor trke Vladimir Selec, najavio je učešće elitnih trkača iz Kenije, ali i iz svih zemalja bivše Jugoslavije. On je naglasio da očekuje više od 10.000 učesnika koji će trčati glavnu polumaratonsku trku, štafetnu trku, trku zadovoljstva, školsku trku i bambini maraton.

"Ponosni smo na Banjaluku, zahvaljujem se i gradonačelniku koji je podržao trku. Ovo je festival trčanja i zdravog života, a Banja Luka je u tom segmentu daleko odmakla. Kada je riječ o sportskom dijelu, moram naglastiti da prvi put u okviru našeg polumaratona imamo i Prvenstvo Republike Srpske u polumaratonu", saopštio je Selec.

Portparol Banjalučke pivare Milka Stanivuković, rekla je da je Nektar pivo sponzor trke zadovoljstva i da je polumaraton lijep načine da se naš grad promoviše u svijetu i predstavi u najboljem svjetlu. Ona je istakla da Banjalučka pivara nastoji da podrži sve događaje koji su od značaja za razvoj lokalne zajednice.

Trkački program Banjalučkog polumaratona otvara danas "Balans+ School Run" trke učenika osnovnih i srednjih škola a biće održana i trka mališana, Tropic Bambini maraton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije