Atletika

Raste interes za "Dukat fit maraton"

Raste interes za "Dukat fit maraton"
Foto: N.N. | Raste interes za "Dukat fit maraton"

"Bol prolazi, ponos ostaje" slogan je prvog banjalučkog "Dukat fit maratona", koji će 29. septembra u Banjaluci okupiti sportiste koji žele da savladaju dionicu dugu 42.195 metara. Za sada ih je prijavljeno 70.

"Da do starta maratona više ne stigne nijedna prijava, ovaj broj je za respekt. Iskreno, malo smo se pribojavali kakav će biti odziv, s obzirom na to da je ovo prvo izdanje, ali se ispostavilo da smo napravili pravi potez kada smo odlučili da organizujemo najtežu atletsku disciplinu", rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Asocijacije za sport, koja u saradnji sa Atletskim klubom Borac organizuje maraton.

Ideja o noćnoj maratonskoj trci rodila se poslije uspješno organizovane noćne trke 2016. godine, te prošlogodišnjeg polumaratona.

Ovogodišnja maratonska trka će biti zvanično prvenstvo RS i BiH, a u sklopu maratona biće održana i polumaratonska trka, "Magnetrans" maratonska i polumaratonska štafeta, te "Nektar free run" trka na pet kilometara. Uvertira za ove trke biće "Triglav" dječje trke, koje počinju u 17 časova. Start maratona i polumaratona je u 19 časova na Trgu Krajine.

Osim sportskog dijela, program će biti upotpunjen muzičkim nastupima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije