Atletika

Slavlje Kimanijeve i Samardžića u Modriči

Slavlje Kimanijeve i Samardžića u Modriči
Foto: N.N. | Slavlje Kimanijeve i Samardžića u Modriči

Bh. olimpijka Lusija Kimani i Srđan Samardžić iz Atletskog kluba Maraton iz Brčkog pobjednici su 1. Alfa ulične trke u Modriči.

Samardžić je u subotu naveče 10 kilometara istrčao za 33,11 minuta, a slavio je ispred Alije Imamovića (Novi Grad, Sarajevo) koji je stazu prešao za 33,50 minuta, dok je treći bio Uroš Gutić (Bosna, Sarajevo) s vremenom 34,35 minuta. U konkurenciji atletičarki Kimanijeva je pobijedila u vremenu 36,52 minuta. Druga je bila Marija Vrajić iz Osijeka (37,17), a treća Jelena Kosić iz AK Banjaluka (40,39). U Modriči su nastupili trkači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Australije, Rusije i BiH, a u svim trkama je bilo oko 450 učesnika.

"Prezadovoljan sam kako je protekla trka. Nisam očekivao da će biti toliko ljudi, konkurencija je bila izuzetna, dvadesetak trkača je 10 kilometara pretrčalo ispod 40 minuta. Nezahvalno je da je pričam o tome, ali reakcije učesnika su pozitivne i dobili smo pohvale i za stazu i za organizaciju", rekao je Danilo Vasiljević, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča, koji je u saradnji sa opštinom Modriča i generalnim sponzorom "Alfa" d.o.o. Modriča organizovao takmičenje.

Najstariji učesnik koji je istrčao trku bio je sedamdesetpetogodišnji Slavko Vojvodić Žućo iz Osijeka.

Ostali pobjednici, predškolci 100 m: Igor Vajkić, Neda Radulović, prvi i drugi razred, 100 m: Filip Radulović, Jovana Radulović, treći i četvrti razred, 200 m: Andrej Vasić, Ema Kovač, peti i šesti razredi 200 m: Mihajlo Đurić, Jovana Ivanković, sedmi i osmi razredi 600 m: Jovan Toma, Lana Berović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije