Atletika

Španovićeva stigla u Beograd: Osvojiću zlato drugom prilikom

Španovićeva stigla u Beograd: Osvojiću zlato drugom prilikom
Foto: Ilustracija | Španovićeva stigla u Beograd: Osvojiću zlato drugom prilikom

Hladne glave, po dolasku u Beograd, najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla da je u Londonu uradila ono što je obećala, i da će zlato osvojiti drugom prilikom.

"Uradili smo ono što smo obećali - pojavila sam se spremna, skočila sam preko sedam metara... Na kraju krajeva mislim da sam sve rekla završnim skokom. Ali sudijina je zadnja i moram da se složim sa tim. Ne treba mi upitna zlatna medalja, nego znam da mi zlato pripada i da ću se za njega izboriti nekom sledećom prilikom", rekla je Španovićeva po sletanju u Beograd, prenio je RTS.

Izjave Ivane Španović i Gorana Obradovića

Najboljoj srpskoj atletičarki je izmakla medalja na Svjetskom prvenstvu u Londonu, pošto je, i nakon žalbe srpskog tima, komisija odlučila da je broj sa leđa ostavio trag u pjesku, što je umanjilo skok.

"Osećam neku vrstu nepravde... Videli smo u Londonu da je bilo mnogo žalbi, sa raznih strana, neke su prihvaćene, neke ne... Nas je najviše povredilo to što je komisija rekla 'mi mislimo da je to trag od broja'... Ironija je što je ovo poslednje prvenstvo na kojem se koriste brojevi na leđima", objasnila je Španovićeva.

Njen trener, Goran Obradović, smatra da je nevjerovatno da jedan papirić, u 2017. godini, odlučuje o svjetskom prvaku. Ali, rekao je da će Ivana sada još više trenirati i da će se boriti još jače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije