Atletika

Tuka: Ovo je veliki početak, ne okrećem se, u atletici za to nema vremena (FOTO)

Tuka: Ovo je veliki početak, ne okrećem se, u atletici za to nema vremena (FOTO)
Tuka: Ovo je veliki početak, ne okrećem se, u atletici za to nema vremena (FOTO)

SARAJEVO - Sjajni Amel Tuka, atletičar koji je osvojio prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu, kao da još nije svjestan onoga što je napravio. Iako se trka davno završila, a medaljala bronzana koja zlata vrijedi, visi oko njegovog vrata, Amel je još pod jakim utiscima.

Po dolasku na sarajevski aerodrom iz Pekinga Amel Tuka je održao kratku pres-konferenciju.

"Šta da vam kažem osim da sam jako ponaosan što sam osvojio medalju za Bosnu i Hercegovinu, mislim da ova zemlja to zaslužuje. Želim zahvaliti svim ljudima koji su mi dali dodatni motiv, da dam sve od sebe. Hvala mom AK Zenica, AS BiH i Olimpijskom komitetu BiH. Veliko hvala i mojim roditeljima, mojim najbližim koji su mu pomogli. Imam sreću da me okržuju pozitivni ljudi", rekao je Amel Tuka, osvajač prve medalje za BiH na Svjetskom prvenstvu, prenose federalni mediji.

Nakon utrke u kojoj je Amel osvojio bronzu, bilo je otpužbi da je bh. atletičar koristio doping.

"Kada sam čuo za optužbe prvo sam se nasmijao. Iskreno malo mi je žao bilo tog momka, ali pokazao je tu svoju lošiju stranu. Tako je kako je, razumijem ga u potpunosti – rekao je skromni Amel Tuka, te se osvrnuo o planovima za budućnost:

"Čvrsto stojim na zemlji. Ovo je tek veliki početak. Ne okrećem se, ne osvrćem. U atletici za to nema vremena. Želim čvrsto koračati ka novim rezultatima, boljim od ovih sadašnjih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije