Atletika

Tuka: Trčao sam za svoju dušu (VIDEO)

Tuka: Trčao sam za svoju dušu (VIDEO)
Tuka: Trčao sam za svoju dušu (VIDEO)

MONAKO - Rekorder Bosne i Hercegovine na 800 metara Amel Tuka u brilijantnoj trci je večeras pobijedio na svom debitantskom nastupu na mitingu Dijamantske lige u Monaku.

Sjajna trka donijela je novi državni rekord - 1,42:51 - kojim je pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred naredna takmičenja u ovom elitnom nadmetanju trenutno najboljih na svijetu.

Amel Tuka je istakao da je večeras trčao za svoju dušu i sve one koje je poziv za nastup u Dijamantskoj ligi obradovao kao i njega.

"Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosansko-hercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada moram da se skoncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi", rekao je Tuka.

Trenerski tim našeg rekordera ističe da je Amel Tuka ispunio planirani rezultat, a nakon večerašnje trke će nastaviti sa trenažnim procesom u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije