Atletika

Utopio se olimpijac

Utopio se olimpijac
Utopio se olimpijac

Svijet sporta šokirala je tragična vijest o smrti jednog od najzvučnijih imena kanadske atletike.

Atletičar Daundri Barnabi (24), koji je nastupio na 400 metara na Olimpijskim igrama u Londonu prije tri godine, utopio se nakon što ga je povukla jaka okeanska struja u Svetom Kristoforu i Nevisu.

Barnabi se s kanadskom reprezentacijom na Karibima pripremao za Panameričke igre, a nakon jednog treninga u 11 sati prijepodne odlučio je da se zajedno s prijateljima osvježi u okeanu. Jaka struja, međutim, povukla ga je prema otvorenom moru i nije mu bilo spasa. Njegovo je tijelo pronađeno nakon više od četiri sata potrage. Prema prvim informacijama, mladić se utopio.

Cijeli kanadski tim šokiran je tragičnom smrću perspektivnog atletičara. Pripreme su odmah obustavljene, a izvršni direktor Atletskog saveza Kanade Rob Gaj izjavio je da su izgubili sjajnog sportistu i još boljeg čovjeka.

"Ovo je tako tužan i težak gubitak. Daundri je bio istaknut atletičar i sjajan mladić", izjavio je Gaj i dodao: "Barnabi je na Sveti Kristofor otišao s još dvadesetak kolega atletičara kako bi se pripremali za predstojeća takmičenja. Svi oni su ostali u velikom šoku, pa im je poslan psiholog."

Barnabi je rođen na Jamajci, a kanadski državljanin postao je 2012. godine, svega nekoliko mjeseci uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, na kojima je ispao u polufinalu, zauzevši šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi. Takmičio se i na Igrama Komonvelta, koje su održane u Glazgovu prošle godine. Bio je u najužem izboru za nastup na predstojećim Panameričkim igrama u Torontu.

"Imao je velike ambicije. Zadnju sam poruku od njega primila u srijedu. Bio je izuzetno ponosan što predstavlja Kanadu i radovao se nastupu na Panameričkim igrama", izjavila je njegova maćeha Kordel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije