Atletika

Vlašić: U Njujorku očekujem svoj najbolji rezultat

Vlašić: U Njujorku očekujem svoj najbolji rezultat
Vlašić: U Njujorku očekujem svoj najbolji rezultat

SPLIT - Blanka Vlašić, hrvatska atletičarka, u subotu će nastupiti na mitingu Dijamantske lige u Njujorku.

Nakon drugog mjesta i preskočenih 1,97 metara iz prvog pokušaja na mitingu Rimu, Blanka je optimista uoči svog drugog ovogodišnjeg takmičenja.

"Ovo će biti moj treći nastup u Njujorku, prva dva bila su po jako teškim vremenskim okolnostima, po kiši i hladnoći. Čini se da će nas ovaj put dočekati lijepo vrijeme što me jako raduje, jer je staza u Njujorku uistinu jako dobra. Razdoblje nakon Rima provela sam radno i ne osjećam neke bitne posljedice intenzivnih skokova u Rimu. Još me malo boli desna Ahilova tetiva, no vjerujem da mi to neće predstavljati problem na samom natjecanju", rekla je Vlašićeva uoči odlaska u Ameriku, gdje će braniti pobjedu iz 2013. godine.

Glavne suparnice u Njujorku Blanki će biti pobjednice prva dva ovogodišnja mitinga Dijamantskelige, Airine Palšite i Španjolka Rut Beitia, zatim Poljakinja Justina Kasprzicka.

"Ne znam tko skače u Njujorkui, bit ću kao i uvijek koncentrirana na sebe i svoje skokove. Očekujem, naravno, svoj najbolji rezultat sezone, no ne usuđujem ga se najavljivati sa sigurnošću. Idem korak po korak i polako ali sigurno se uvodim u ovu novu sezonu", zaključila je Blanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije