Atletika

Zašto je Ivana legla u pijesak nakon osvajanja zlata? (FOTO)

Zašto je Ivana legla u pijesak nakon osvajanja zlata? (FOTO)
Zašto je Ivana legla u pijesak nakon osvajanja zlata? (FOTO)

Trener Ivane Španović, Goran Obradović, bio je prezadovoljan ostvarenjem srpske atletičare u Areni pred publikom u Beogradu gdje je oborila lični i nacionalni rekord spektakularnim skokom od 7.24 metara!

"Nemam reči, mi se jesmo pripremali za ovakve rezultate. Juče nam se sve otvorilo skokom od 7.03 u kvalifikacijama. Tada sam bio svestan da je ona spremna za ovaj skok. Ona je bila spremna za ovaj skok, a to je treći skok svih vremena. I na kraju kada je legla, htela je da ostane u tom okruženju u kom se nalazi svih ovih godina – u pesku", rekao je Obradović, a onda nastavio:

"Ja sam 29 godina trener, ovo je jedno od najboljih prvenstava ikada organizovanih. Kada vas 12.000 gledalaca bodri, to vam daje neverovatan vetar u leđa. Mi smo planirali posle Rija da napravimo pauzu, treba organizam da se regeneriše, ali bilo bi suludo, jer je Evropsko prvenstvo organizovano u Beogradu. Ona je uradila ono što je najteže, napravila je nabolji rezultat pred domaćom publikom, kada je najveći pritisak".

Gdje su granice Ivane Španović bilo je pitanje novinara RTS-a, na šta je njen trener istakao da je ovo trenutno pik u njenoj karijeri i da bi to trebalo iskoristi za napad na svjetsko zlato predstojećeg ljeta.

"Ovo je sigurno pik u Ivaninoj karijeri. Voleo bih da ovakav rezultat ostvari i na Svetskom prvenstvu, jer joj fali svetsko zlato, a za svetsko zlato morate da skačete 7.20 metara", zaključio je trener najbolje srpske atletičarke.

Svjetsko prvenstvo u atletici se održava u Londonu od 4. do 13. avgusta.

(NN, Telegraf.rs, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije