Atletika

Zašto se povrijedio Bolt: Za sve su krive TV kompanije

Zašto se povrijedio Bolt: Za sve su krive TV kompanije
Foto: Tanjug/AP | Zašto se povrijedio Bolt: Za sve su krive TV kompanije
N.N.

Jusein Bolt je došao u London da posljednji put izazove divljenje sportskog svijeta, a karijeru je završio na koljenima i u suzama.

Najbrži čovjek svih vremena prvo je izgubio trku na 100 metara, a sinoć je hramajući napustio stazu, nakon povrede u trci štafeta 4x100 metara.

Bolt je zbog povrede mišića odustao 50-ak metara do cilja....

Slavni sprinter nije imao snage ni volje da se obrati medijima, da objasni šta se dogodilo. Njegovi zemljaci i konkurenti su to uradili...

"Potpuno je ludo to što se dogodilo. Bili smo predugo u zoni za takmičare, prije nego što smo izašli na stadion. Jednostavno, Jusein  se nije dobro zagrijao, nije bio spreman. Rekao mi je: 'Johan, mislim da je ovo ludilo'. Čekali smo 40 minuta, prošle su dvije ceremonije dodjele medalja, hladni smo ušli u trku", kazao je Johan Blejk.

Isto misli i Džastin Getlin.

"Znam šta znači TV prenos, znam da se sve prilagođava gledaocima i publici, ali mislim da se pretjeralo. Ušli smo u svlačionice, koje su bile prilično hladne u opremi za nastup, i čekali... Ja sam izgubio tjelesnu temperaturu, svi smo bili hladni. Na Juseina se to, očigledno, najviše odrazilo. Znajući ga, znamo da je u top formi kada izađe na stazu. Ovoga puta nije bilo tako, siguran sam da je čekanje koje je trajalo duže od 40 minuta uticalo da uđe nespreman. Dogodilo se njemu, moglo je bilo kome", kazao je Getlin, svjetski prvak na 100 metara.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije
}