Atletika

Završen festival "Run&More Park": Jevtićeva i Kipruto za "desetku"

Završen festival "Run&More Park": Jevtićeva i Kipruto za "desetku"
Foto: Vladimir Stojaković | Završen festival "Run&More Park": Jevtićeva i Kipruto za "desetku"

Srpska atletičarka Olivera Jevtić i Kenijac Stenli Kipruto pobjednici su trke "Vitalia banjalučka desetka" koja je danas održana u gradu na Vrbasu u sklopu festivala sporta, zabave i muzike "Run&More Park".

Jevtićeva je stazu dugu 10 kilometra po banjalučkim ulicama pretrčala za 33,17 minuta, druga je bila Bojana Bjeljac iz  BiH (34,32), a treća Sandra Šrut (35,33) iz Hrvatske.

Kipruto koji je ove godine na Banjalučkom plumaratonu zauzeo treće mjesto, na duplo kraćoj dionici se ovaj put popeo na najviši stepenik pobjedničkog postolja sa vremenom 30,17 minuta.

Iza njega su ostali Osman Junuzovic (30,50) i  Petar Bratulic 30,57) iz Hrvatske..

U sklopu "Vitalia Banjalucke desetke" održana je i trka na pet kilometara, a prvi do cilja su stigli hrvatska atletičarka Katarina Vukančić (18,02 minuta) i Nemanja Cerovac iz Srbije (15,40).

Festival u parku "Mladen Stojanovic" je otvoren u subotu Kup trkom na 1,2 kilometar na trim stazi na kojoj su trijumfovali atletičarka Banjaluke i reprezentativka BiH Aleksandra Roljić i prvak BiH na 800 i 1.500 metara Stefan Ćukovic. 

Roljićeva je u finalnom okršaju bila bolja od klupske kolegice Tee Olječe dok je Ćukovic bio brži od Jana Kramera iz Slovenije.

Ni kiša nije pokvarila dobro raspoloženje kako takmičara tako i svih onih koji su ovaj vikend u gradu na Vrbasu odlučili da provedu u poznatom banjalučkom parku i tako promovišu sport, zdrave navike i prave životne vrijednosti.

Organizovana su zamimljiva takmičenja (Park Workout, CrossFit, Pole Sport), a najzabavniji dio prvog dana festivala je počeo "Nektar FunRun" trkom.

Iako sam naziv kaže da su u pitanju 2 km čiste zabave, druženja i dobrog raspoloženja ova trka kao i cijeli festival imaju humanitarni karakter pa su svi učesnici koji su na ime kotizacije čiji minimum je bio 1 KM ujedno učestvovali u akciji "Trčimo za one koji to ne mogu" a sva prikupljena sredstva će biti upućena na dvije adrese, Servis centru "Dajte nam šansu - Zvjezdice" i Dnevnom centru za lica sa autizmom "Djeca svjetlosti".

"Run&More" tim pripremio je stazu na 50m za vrlo neobične i simpatične trkače, održane su trka u vrećama i balon trka za parove.

Organizaotri festivala su Support Marketing Centar Banjaluka, Atletski klub Banjaluka, Atletski klub invalida Vrbas. Pokrovitelji su Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS, Grad Banjaluka, te mnoge društveno odgovorne kompanije Mlijekoprodukt, Tropik, Prointer,Vitinka, Banjalučka pivara, Sport Visong, GBT... Medijski pokrovitelji su "Nezavisne novine", Glas Srpske" i "Nes radio".

"Hvala trkačima koji su svojim dolaskom u Banjaluku prvenstveno podržali humanitarnu stranu ove priče, i na taj način pokazali da su zaista ljudi koji šire ljubav i pozitivnu energiju", rekao je Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i jedan od organizatora festivala "Run&More Park".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije