Ostali sportovi

Odbojka: Šampion spreman za revanš

Odbojkaši Kaknja, aktuelni prvaci BiH, spremni su za večerašnji revanš susret šesnaestine finala Čelendž kupa u kojem dočekuju mađarski Diamant Kapošvar.

Predstavnici naše zemlje plasmanom u šesnaestinu finala ostvarili su istorijski uspjeh, te imaju priliku da nastave u pobjedničkom ritmu. U prvom meču Kakanjci su u gostima slavili rezultatom 3:1, što im predstavlja veliku prednost pred večerašnji dvoboj. "Sve je spremno za meč protiv Mađara. Jedva čekamo da istrčimo na parket i opravdamo rezultat iz prvog meča, te tako osiguramo plasman u osminu finala. U našem taboru vlada odlično raspoloženje. Odbojkaši su naporno trenirali i psihički su spremni za novi izazov. Sreća nas je poslužila i kada su povrede u pitanju. S povredama smo početkom sezone imali mnogo problema, ali smo kompletni u najbitnijem trenutku. Imamo veliku želju da ostvarimo plasman u narednu rundu i nećemo dozvoliti iznenađenje", rekao je Almir Begić, trener Kakanjaca.

Diamant iz Kapošvara nije pružio dobru partiju u prvom meču, u kojem su nakon osvojenog prvog seta prepustili igru našem šampionu, koji je do kraja meča osvojio naredne tri igre.

"Diamant ima ekipu za respekt. U prvom meču nisu bili na zavidnom nivou. Vjerujem da se nisu predali i da će uprkos porazu kod kuće nastojati preokrenuti rezultat. Stoga ćemo od samog starta krenuti agresivno, uspostavljajući kontrolu nad utakmicom kako protivnicima ne bismo dozvolili da se razigraju. Isto tako, plasman u narednu rundu nismo osigurali do kraja večerašnjeg meča. I te kako je važno da u utakmicu ne uđemo kao u već završenu igru. Moramo pred svojom publikom dokazati kvalitet", priča Begić.

Mađari su u Kakanj stigli jučer, dok su prvi trening obavili sinoć. Prema informacijama iz OK Kakanj, večerašnje goste očekuje prepuna dvorana KSC "Kakanj", što će im biti veliko iznenađenje.

"U Kaknju vlada veliko interesovanje za predstojeći meč, kao i za svaki drugi koji igramo na svom parketu. Prema slobodnim procjenama naša bi dvorana trebalo da bude prepuna, što će predstavljati veliko iznenađenje za goste koji nisu navikli na podršku publike. Naravno da je to dodatna prednost i motiv na našoj strani. Svjesni smo da to moramo iskoristiti", kaže Begić, koji se osvrnuo na ovosezonske igre Kaknja:

"Imali smo jako mnogo problema početkom sezone. Nismo bili sigurni da li ćemo kompletirati ekipu. Uprkos svim problemima, uspjeli smo startati dobro, te iz meča u meč uspostavljati igru i formu. U domaćoj ligi nismo pretrpjeli nijedan poraz, dok na međunarodnoj sceni bilježimo istorijski rezultat. Mislim da bi pobjeda u predstojećem meču bila nagrada za naš trud i rad. Uspjeli smo nastaviti dominaciju u BiH, a kvalitet potvrđujemo i u Evropi", dodao je Begić.

Almir Aganović, kapiten aktuelnih prvaka naše zemlje, ne želi razgovarati o narednoj rundi takmičenja prije nego što se završi revanš meč protiv Diamanta.

"Još ne želim razgovarati o narednoj fazi takmičenja jer nismo završili utakmicu sa mađarskim predstavnikom. Pred nama je revanš susret u kojem će naši protivnici igrati žestoko kako bi nadoknadili zaostatak. Naravno da im nećemo dozvoliti preuzimanje inicijative i da ćemo publiku nagraditi novom pobjedom", istakao je Aganović.

Revanš meč između Kaknja i Diamant Kapošvara odigraće se večeras u 18 sati u KSC "Kakanj". Utakmicu će suditi Milan Rajković iz Hrvatske i Lemonia Mula iz Grčke.

Razmišljaju o Peruđi

Ukoliko Kakanjci večeras ostvare plasman u narednu rundu takmičenja, igraće protiv pobjednika iz meča u kojem se sastaju Peruđa (Italija) i Anortozis (Kipar). Favorizovana Peruđa je u prvom susretu slavila rezultatom 3:0, te im je potrebno da na domaćem parketu ovjere plasman u osminu finala.

"Iako sa Mađarima nismo završili posao, počeli smo se pripremati za utakmice osmine finala. Ukoliko ostvarimo plasman, igraćemo protiv italijanske Peruđe koja će vjerovatno savladati ekipu iz Kipra. Peruđa u posljednje vrijeme bilježi skromne rezultate. Plasirani su na deveto mjesto u domaćoj ligi u kojoj su poraženi u zadnja tri kola. Velike su šanse pred nama i nećemo odustati", dodao je Begić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije