Ostali sportovi

Stadion za ponos

Stadion za ponos
Stadion za ponos

Sportsko-zabavnom manifestacijiom "Fudbal fest" juče je u Krupi na Vrbasu otvoren stadion s vještačkom travom Fudbalskog kluba Krupa.

Stadion su otvorili Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS u društvu Dragoljuba Davidovića, gradonačelnika Banjaluke, Slobodana Gavranovića, predsjednika Skupštine grada, i Draška Ilića, predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

"Čestitam svim koji su nam omogućili da prisustvujemo otvaranju ovog objekta koji će služiti svim sportistima u Banjaluci. Planovi republičkog razvoja su prepoznati od strane Administrativne službe grada Banjaluka, koja kao i mi želi da se što više novca uloži u izgradnju škola, sportskih i kulturnih objekata jer to je ulaganje u budućnost", rekao je Radojičić koji je presjekao traku i objekat pustio u funkciju.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović istakao je da na ovom objekatu neće igrati samo domaći tim:

"Ovaj kompleks je urađen sa idejom da u Krupi na Vrbasu ne igra samo domaći tim već i ostali klubovi kojima ova podloga odgovara, kada drugi tereni nisu u funkciji. Bilo je mnogo zamjerki tokom izgradnje, ali smo ipak uspjeli da ga završimo. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u izgradnji ovog objekta i siguran sam da će Banjaluka u skorijoj budućnosti dobiti još poneki ovakav stadion."

Draško Ilić je naglasio da je ovo prvi stadion s vještačkom travom u Republici Srpskoj.

"Okupili smo se da otvorimo prvi stadion s vještačkom travom u RS, koji neće služiti samo Fudbalskom klubu Krupa nego svim klubovima iz banjalučke regije. Sigurno nije bez razloga objekat otvoren u Krupi na Vrbasu, jer se na ovom području tokom prethodnih godina održavao veliki broj takimčenja", kaže Ilić.

Gavranović je naglasio da je ovo veliki događaj za sve sportiste i sportske radnike u gradu na Vrbasu.

"Opredijelili smo se da u narednom periodu izgradimo što više ovakvih objekata, a prvi je ovaj na Krupi. Znali smo da u ovu regiju treba ulagati, jer samo tako možemo da unaprijedimo turističku ponudu Banjaluke. Siguran sam da ćemo u narednih nekoliko godina imati još ovakvih ili sličnih objekata, a za nas će novi izazov biti novi gradski stadion čiju gradnju planiramo početi čim se za to steknu uslovi", zaključio je predsjednik Skupštine grada.

Davidović i Gavranović uručili su Fudbalskom klubu Krupa komplet sportske opreme, dok je Radojičić domaćinu predao lopte.

Utakmice

U sklopu otvaranja stadiona odigrano je i nekoliko revijalnih mečeva. U kategoriji pjetlića sastali su se ŠK Obilić iz Prnjavora i Spartak iz Dragočaja (0:0), u kategoriji pionira igrali su Krupa i ŠF Partizan iz Banjaluke (0:2). Kod kadeta su se sastali Krupa i ŠF Partizan (0:1), dok su kod juniora igrali BSK i Borac Banjaluka (1:0).

2.000

prisutnih uveličalo je manifestaciju otvaranja stadiona Fudbalskog kluba Krupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije