eSport i igrice

Epic bi mogao objaviti sopstvenu prodavnicu aplikacija

Epic bi mogao objaviti sopstvenu prodavnicu aplikacija
Foto: N.N. | Epic bi mogao objaviti sopstvenu prodavnicu aplikacija

Kompanija Epic Games je sada vjerovatno gotovo svima poznata zbog svog izuzetno popularnog naslova Fortnite. Nakon što je kompanija ranije tokom decembra pokrenula sopstvenu digitalnu prodavnicu igara - Epic Games Store, sada razmišlja da isto učini i za mobilne aplikacije.

Nedavni izvještaji The Wall Street Journala sugerišu da će Epic početi da prodaje igre za Android uređaje tokom 2019. godine. WSJ ističe da Epic za sada planira samo prodaju Android igara, ali smeliji potez prelaska u generalnu prodavnicu aplikacija svih tipova bi takođe mogao biti opcija.

Apple i Google uzimaju 30 procenata prihoda od prodaje aplikacija, koje se nude preko njihovih prodavnica. Epic, s druge strane uzima samo 12 procenata prihoda generisanih od prodaje preko svog games Store-a, što developerima ostavlja 88 procenata, a ovo je svakako primamljiva ponuda.

Epic je takođe ranije odlučio da zaobiđe Play Store kada je u pitanju objava Fortnite igre za Android. S obzirom samo na uspjeh pomenute igre, postiji dobar osnov da Epic može da generiše značajan promet sa sopstvenom prodavnicom aplikacija.

(TechSpot)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije