eSport i igrice

Esports Balkan Liga: ASUS izgubio, WiLD na čelu tabele

Esports Balkan Liga: ASUS izgubio, WiLD na čelu tabele
Foto: Ilustracija | Esports Balkan Liga: ASUS izgubio, WiLD na čelu tabele

Poslije odigranog devetog kola, koje se odigralo u ponedjeljak, ekipa ’WiLD’ je na čelu tabele, dok je ekipa Random5 nanijela ASUS-u neočekivan i vrlo ubjedljiv poraz.

Mečeve devetog kola su otvorili ekipe ’WiLD’ i ’X25 Esports’. Ekipa ’X25 Esports’ je prije ovog duela vezala dva poraza, pa su iz ekipe najavili da će u ovaj meč ući jako hrabro i žestoko, kako bi prekinuli negativan niz. S druge strane, ekipa ’WiLD’ je imala pet vezanih pobjeda do ovoga meča, te su iz tima planirali da još jednom pobjedom zauzmu prvu poziciju i nastave pozitivan niz. Meč je bio poprilično neizvjestan na samom otvaranju, ali je nakon kratkog vremena ekipa ’WiLD’ ostvarila par vezanih ’killova’ koji su im donijeli prednost u goldu. Poslije toga se ’X25 Esports’ počeo vraćati u igru, ali onda slijedi Ace od strane ekipe ’WiLD’ prilikom borbe oko Barona, što im je bilo dovoljno da ostvare šestu pobjedu zaredom i prvo mjesto na tabeli.

Naredni meč se igrao između ekipa ’Rift Esports’ i ’Crvene zvezde’. Oni su u ovaj meč ušli sa identičnim skorom (3-5). Tim ’Crvene zvezde’ je u prošlom kolu pobijedio ekipu ’X25 Esports’, te bi eventualnom pobjedom u ovom meču izbili na četvrtu poziciju koja vodi u plejof. To je svakako pozitivna stvar, ako uzmemo u obzir koliko loše su igrači ’Crvene zvezde’ počeli ovu sezonu. S druge strane, ’Rift Esports’ je u prošlom kolu izgubio od prvoplasirane ekipe ’WiLD’, te im je cilj da se pobjedom približe prvom dijelu tabele. Na kraju, tim ’Crvene zvezde’ je ubjedljivo slavio rezultatom 19-3, čime su ostvarili drugu pobjedu zaredom, koja ih vodi u borbu za plejof.

Treći meč devetog kola su odigrale ekipe ’Team Nerotec’ i ’LevelUP’, ekipe sa samog dna tabele. Ekipa ’Team Nerotec’ je bila blagi favorit u ovom meču, ali na kraju ipak nisu uspjeli da ostvare pobjedu. ’LevelUP’ im je zadao ubjedljiv poraz rezultatom 18-4. Takođe, ono što je zanimljivo, ’Team Nerotec’ nije uspio da im sruši niti jednu kulu, što jasno pokazuje koliko je ekipa ’LevelUP’ bila dominantna u ovom meču. 

Zadnji meč ovog kola nam je donio najveće iznenađenje, s obzirom da je ekipa ’Random5’ uspjela da nanese vrlo ubjedljiv poraz ekipi ’ASUS’. Na kraju je rezultat bio velikih 19-6 u korist ekipe ’Random5’. Ovom ubjedljivom pobjedom je ’Random5’ nagovijestio da će se i oni, itekako, pitati o osvajanju titule u ovoj sezoni.

U sljedećem kolu, koji je na programu večeras, sastaće se od 19 časova ekipe ‘LevelUP’ i ‘Rift Esports’. Od 20 časova možete pratiti meč između ekipa ‘Crvene zvezde’ i ’Random5’, a od 21 čas ćemo pratiti derbi meč između ekipa ‘ASUS’ i ‘WiLD’. Od 22 časa, kolo zatvaraju ekipe ‘X25 Esports’ i ’Team Nerotec’.

Sve mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije