Fudbal

270 minuta do elite

270 minuta do elite
270 minuta do elite

Fudbalere prijedorskog Rudara 270 minuta dijeli od šampionske titule u Prvoj ligi RS i povratka u BHT Premijer ligu.

"Rudari sa Sane" prošlog vikenda tri kola prije kraja sezone na domaćem terenu savladali su direktnog konkurenta Leotar. Iako ih do konačnog cilja očekuje još puno posla, šef stručnog štaba Zoran Bujić uvjeren je da njegov tim neće prokockati bod prednosti ispred Trebinjaca.

"Najbitnije je da ne zavisimo od nikoga. Držimo svoju sudbinu u vlastitim rukama, moji igrači dobro podnose pritisak i spremni su do kraja odraditi posao kvalitetno i profesionalno", kazao je Bujić.

Teško da su i najveći optimisti i ljubitelji fudbala u Prijedoru vjerovali da će već nakon samo jedne sezone provedene u nižem rangu klub ponovo biti pred vratima bh. elite. I sam Bujić priznaje da su prevazišli sva očekivanja.

"Iskreno, imperativ ekspresnog povratka u Premijer ligu nije postojao. Ipak, dobre igre i rezultati doveli su nas na vrh tabele i pred osvajanje titule. Nećemo olako ispustiti prednost i prokockati priliku", najavio je Bujić.

Prva od preostale tri prepreke očekuje ih naredne subote u Foči protiv Sutjeske. U pretposljednjem kolu dočekuju, takođe bivšeg premijerligaša, Kozaru, a ako sve protekne po planu titulu će proslaviti u Tesliću nakon meča s Proleterom.

"Nakon što smo pobjedom u prošlom kolu preskočili Leotar na vrhu tabele, ispada da nam je to bila najvažnija utakmica sezone. Naravno, da bi ti bodovi imali potpunu vrijednost, moramo biti prvi do kraja. Svaki meč biće kvalifikacioni. Očekujem veoma neizvjesnu završnicu sezone, jer se Leotar neće lako predati", rekao je Bujić.

Bez premije

Šef stručnog štaba potvrdio je da Uprava kluba još nije predvidjela posebne premije u slučaju plasmana u Premijer ligu BiH.

"O tome nismo razmišljali, ali vjerujem da to neće predstavljati problem. Mentalni sklop igrača je takav da su veoma ambiciozni, disciplinovani i žele se plasirati u elitu. Zbog grada, kluba, tradicije... želimo se vratiti tamo gdje nam je mjesto, a biće prilike i za nagrade", kaže Bujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije