Fudbal

Tulić pozvao 21 igrača

Branimir Tulić, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH (U 21), objavio je juče spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna, koja će se 3. juna igrati u Vaduzu.

Mladi fudbaleri naše zemlje protiv vršnjaka iz Lihtenštajna pripremaće se za predstojeće kvalifikacijske mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo. Tulićevi puleni igraće u grupi s Velsom, Luksemburgom, Italijom i Mađarskom.

Za prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom pozvan je 21 fudbaler: golmani - Ibrahim Šehić (Željezničar) i Stefan Tomović (Slavija, Istočno Sarajevo), zatim Adin Džafić (Cibalija, Vinkovci), Matijas Pejić (Orašje), Nenad Kiso (Čukarički, Beograd), Nebojša Pejić (BSK Borča), Damir Šovšić (Zagreb), Sanid Mujakić (Laktaši), Mirko Žaja (Primirije Ajdovščina), Almir Bekić (Sloboda Tuzla), Mersad Bedak (Alen), Sanid Halilović (Slavonac), Nemanja Bilbija (Borac Banjaluka), Muris Tešanović (Jablonec), Toni Šunjić (Zrinjski), Nedeljko Malić (Materzburg), Slavko Brekalo (Široki Brijeg), Amer Osmanagić (OFK Beograd), Dalio Memić (Valhof Manhajm), Damir Husić (Zvijezda Gradačac) i Rijad Demić (Velež).

"Okupljanje reprezentativaca planirano je za 31. maj u Gradišci, gdje ćemo odraditi dva treninga i potom otputovati u Vaduz. Na spisak nije uvršten mladi napadač Šibenika Ermin Zec, koji je nakon poziva selektora Misroslava Blaževića prekomandovan u A tim. Takođe, nećemo moći računati ni na izvrsnog Anesa Hurdića iz Jabloneca i Adnana Zahirovića, koji su pozvani u juniorsku reprezentacuju, ali će nam sigurno biti na raspolaganju u kvalifikacijama. Odlučili smo pozvati nekoliko novih igrača i dati im priliku da se dokažu. Prije svega Damiru Šovšiću, zatim Riadu Demiću, Almiru Bekiću, Nemanji Bilbiji i Slavku Brekalu, te Stefanu Tomoviću, koji je već bio na okupljanju", rekao je Tulić.  

Prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo mlada fudbalska reprezentacija BiH igraće 4. septembra na domaćem terenu protiv Luksemburga. U oktobru su dvije gostujuće utakmice protiv Velsa i Italije.

Sa Slovenijom 11. avgusta

Naše nade osim s Lihtenštajnom odigraće i kontrolni meč na gostovanju sa Slovenijom 11. avgusta. Biće to ujedno posljednja provjera pred početak nastupa u kvalifikacijama. U našoj kvalifikacijskoj grupi već su odigrana dva susreta: Luksemburg - Vels 0:0 i Vels - Luksemburg 5:1, dok Mađarska i Luksemburg igraju 6. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije