Fudbal

Adnan Zahirović posljednje pojačanje "Želje" ove zime

Adnan Zahirović posljednje pojačanje "Želje" ove zime
Adnan Zahirović posljednje pojačanje "Želje" ove zime

Nadam se da "Željo" može da igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, rekao je Adnan Zahirović, nekadašnji bh. reprezentativac, na jučerašnjem zvaničnom predstavljanju.

Posljednje i jedno od najzvučnijih pojačanja Željezničara ove zime smatra da svojim povratkom u BH Telecom Premijer ligu nije napravio grešku, već iskorak u karijeri. Bivši fudbaler zeničkog Čelika, Spartak Nalčika, Dinama iz Minska i Bohuma, nakon što je sporazumno raskinuo saradnju s izraelskim Hapoel Acreom, lako se dogovorio sa čelnicima s "Grbavice".

"Pregovori o mom dolasku bili su veoma korektni i brzi. Ljudi iz 'Želje' su iznijeli viziju koja je slična mojoj. Ne bih puno da pričam, moje je da ostavim srce na terenu. Želim pomoći ekipi da izbori Evropu ove godine i da ostavimo kostur ekipe za sljedeću godinu", rekao je Zahirović.

Iako je bh. elitu napustio još 2011. godine, redovno je pratio sva dešavanja. Svoj novi klub, ali i konkurente veoma dobro poznaje.

"Ne mislim da sam pogriješio što sam se vratio u bh. ligu. Ovo takmičenje raste i sljedeće sezone će biti kvalitetnije. Igrao sam dugo u inostranstvu i ovo je najbolji izbor za mene. Mnogo igrača je iz 'Želje' napravilo transfere u inostranstvo, zašto onda i ovo ne bi bio korak naprijed u karijeri. Pratio sam ligu dok sam bio vani i mislim da je prvenstvo kvalitetnije", dodao je Zahirović.

Smatra da je spreman pružiti maksimum i pomoći "plavima", ali i najavio, za bh. prilike, nimalo skromne ambicije.

"Ravnopravno se borimo u Evropi s klubovima koji imaju veći budžet. Nadam se da će 'Željo' uskoro igrati i grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Što se mene tiče, posljednja utakmica je bila 2. februara za Hepoel, trenirao sam od tada i osjećam se spremno", rekao je Zahirović.

Direktor kluba Mirsad Šiljak smatra da je dovođenje igrača s reputacijom plod uspješnog, studioznog i predanog rada kompletnog kolektiva.

"Meni je izuzetna čast što možemo predstaviti jednog takvog igrača. Sav trud koji smo uložili u posljednjem periodu nam je omogućio da možemo potpisati s ovakvim igračima. Na ovaj način smo omogućili stručnom štabu da ostvari ciljeve kluba", rekao je Šiljak.

Osim Zahirovića, u ovom prelaznom roku "Želju" su još pojačali Mirza Halvadžić (Norkoping, Švedska), Miroslav Stevanović (Ergotelis, Grčka), Samir Bekrić (Bunjodkor, Uzbekistan), Siniša Stevanović (Novi Pazar, Srbija), Dejan Đermanović (Olimpija, Slovenija), Irfan Fejzić, Jadranko Bogičević, Srđan Stanić (Olimpic), Ivan Lendrić (Kerkira, Grčka), Mirko Kramarić (Haugesund, Norveška) i Nermin Zolotić (Gent, Belgija).

20

utakmica u dresu A reprezentacije BiH odigrao je Zahirović, a ranije je nastupao i za mladu selekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije