Fudbal

Advokat najplaćeniji

Advokat najplaćeniji
Advokat najplaćeniji

Dik Advokat, novi selektor reprezentacije Srbije, koji je juče i zvanično predstavljen na ovoj funkciji, prema pisanju medija, godišnje zarađuje 300.000 evra i najskuplji je selektor od svih koji vode reprezentacije bivše Jugoslavije.

Holanđanin je na vrhu liste, dok su iza njega selektor BiH, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Prema pisanju "Telegrafa", Safet Sušić, selektor "zmajeva", zarađuje 260.000, Srećko Katanec, selektor Slovenije, radi za 250.000 evra, dok Niko Kovač, šef struke u Hrvatskoj, godišnje dobija 200.000 evra. Najmanje plaćeni selektori što se tiče zemalja bivše Jugoslavije su Boško Đurovski iz Makedonije sa 120.000 evra i Branko Brnović, selektor Crne Gore, sa 60.000 evra. "Telegraf" prenosi da je angažovanjem Advokata Fudbalski savez Srbije (FSS) prošao jeftinije, jer je bivši selektor Siniša Mihajlović godišnje zarađivao 350.000 evra, a sa "orlovima" nije izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Iskusni stručnjak juče je predstavljen kao novi selektor Srbije i istakao je da se za ponudu FSS odlučio, ne zbog novca nego zbog kvaliteta koji posjeduju "orlovi". Advokat će voditi Srbiju kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se 2016. igra u Francuskoj, a ukoliko bude uspješan, ugovor mu predviđa ostanak i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Sve je prošlost, od danas idemo od početka. Prije 14 dana dobio sam poziv i odlučio da prihvatim ponudu, jer nisam želio da se vraćam u klupski fudbal. Novac nije bio presudan, već kvalitet tima, zato sam i pristao", rekao je Advokat, koji je u karijeri vodio mnoge klubove, ali i nacionalne timove, a na mjestu selektora Srbije će naslijediti Ljubinka Drulovića, koji je bio vršilac dužnosti nakon odlaska Mihajlovića.

Tomislav Karadžić, predsjednik FSS, istakao je da Advokat predstavlja iskustvo koje je Savez tražio.

"Iza njega su tri godine rada bez pauze, što dovoljno govori u njegovom iskustvu. Ima veliko reprezentativno iskustvo, mislimo da je pravi izbor za naš mladi tim. Hteli smo iskusnog selektora, to je Advokat", kazao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije