Fudbal

Albancima milion evra za pobjedu

Albancima milion evra za pobjedu
Albancima milion evra za pobjedu

Samo tri dana nakon remija sa Jermenijom reprezentacija Srbije sutra će u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti Albaniju, čijim igračima je biznismen sa Kosova Besnik Benz obećao premiju od milion evra ukoliko pobijede "orlove".

Srbija ima samo jedan bod i uz Portugal je jedina ekipa u ovoj grupi koja je odigrala samo jedan meč. Sa druge strane, Albanija drži čelo u Grupi I sa četiri boda. Koliko će četa Dika Advokata imati težak zadatak večeras, najbolje govori to da je Albanija u prvom kolu kvalifikacija pobijedila Portugal.

Ovaj meč privukao je veliku pažnju navijača i očekuje se da tribine stadiona Partizana budu popunjene. Iz bezbjednosnih razloga meču neće moći da prisustvuju navijači gostujuće selekcije i tu odluku donijela je i UEFA. Isti slučaj će biti kada meč bude igran u Albaniji. Ova odluka veoma je razočarala Benza.

"Duboko sam dirnut reakcijom države koja nije dozvolila navijačima da prisustvuju sportskom događaju, odnosno ograničavaju nas", rekao je Benz, a prenose mediji u Srbiji, i dodao:

"Zbog toga obećavam da ću u slučaju pobjede uplatiti premiju od milion evra i u isto vrijeme pozivam druge privrednike da me podrže."

Branislav Ivanović, kapiten Srbije, odigrao je vrlo dobar meč protiv Jermenije ispravljajući svoje, ali još više tuđe greške i ističe da taj susret treba da predstavlja nauk za buduća iskušenja.

"Moramo da zaboravimo utakmicu u Jerevanu. Mislim da je problem ove ekipe stalno razmišljanje unazad, po sistemu kako bi bilo da smo pobedili tamo ili negde drugde. Ne volim to, samo razmišljam o narednoj utakmici. Imamo Albaniju, novu šansu, i ako ne budemo mogli da se koncentrišemo na tu utakmicu, opet će nam se dešavati iste greške", rekao je defanzivac Čelsija, koji je zatim nastavio:

"Potrebni su nam mirnoća i disciplina u igri. Postoji neobjašnjiva stvar, kada primimo gol, pojavi se želja da odmah izjednačimo. Tada delujemo taktički nedisciplinovano i nepovezano. To je psihološki momenat koji moramo da ispravimo i da promenimo. Poznata je činjenica da se na evropska ili svetska prvenstva ide zahvaljujući pobedama koje ostvarite na strani."

"Crveno-crni" iz dva prva, izuzetno teška meča, imaju četiri boda, a u Beograd dolaze sa posebnim motivom, što je potvrdio i Taulant Džaka, reprezentativac Albanije i član Bazela.

"Ne treba mnogo da mislimo o tome šta se prije dešavalo. Sve to ne bi smjelo da naudi utakmici i zato se nadam da ćemo biti dočekani na korektan način. Dolazimo da igramo fudbal i ne mislimo ni na šta drugo", kazao je Džaka, koji je dodao:

"Provokacije i psovke sa tribina mogu i da nas motivišu. Ponavljam, ovdje smo da igramo fudbal i da pokušamo da osvojimo bodove. Druge stvari nas ne interesuju. Igramo protiv dosta dobre reprezentacije. Iako privatno ne poznajem nijednog igrača Srbije, znam koliko vrijede."

Fudbaleri Španije pobijedili su Luksemburg sa 4:0 u 3. kolu kvalifikacija i tako se donekle iskupili za poraz od Slovačke prije nekoliko dana. Lider u Grupi C je upravo Slovačka, koja je došla i do treće pobjede pošto je ovaj put bila bolja od Bjelorusije s 3:1. Slovenija je bila bolja od Litvanije sa 2:0, a Švedska je identičnim rezultatom porazila Lihtenštajn.

Stojković juri rekord

Ovaj meč imaće posebnu važnost za golamana Vladimira Stojkovića, koji je na putu da sruši rekord ne samo Srbije, već i bivše Jugoslavije. Ukoliko stane na gol još četiri puta, postaće čuvar mreže sa najviše nastupa u nacionalnoj selekciji. Stojković je do sada branio 56 puta, a samo je legendarni Vladimir Beara branio na više utakmica, i to 59, na golu Jugoslavije. Stojković je već preskočio Milutina Šoškića (50), Ivicu Kralja (43), Tomislava Ivkovića (38), Franju Glazera (35), Envera Marića (32)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije