Fudbal

Albanija odbila odigravanje nove utakmice sa Srbijom

 Albanija odbila odigravanje nove utakmice sa Srbijom
Albanija odbila odigravanje nove utakmice sa Srbijom

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da su čelnici nacionalnog saveza Albanije odbili prijedlog odigravanja nove utakmice dvije zemlje u kavalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Članovi delegacije FSS obavili su u utorak u Nionu razgovore sa predstavnicima FS Albanije prije nego što je Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) odbila žalbe povodom izrečenih kazni zbog incidenata na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije.

"I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I - Portugaliji, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije odbili su predlog Srbije", navodi se u saopštenju FSS.

Komisija za žalbe odlučila je da ne promijeni prvobitnu odluku Disciplinske komisije UEFA o kažnjavanju fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekinute utakmice 14. oktobra u Beogradu.

Prekinuta utakmicu između Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

UEFA će nacionalnim savezima Srbije i Albanije dostaviti obrazloženje donesenih odluka najkasnije do 25. decembra. Obje strane u ovom postupku imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, u roku od 21 dana od prijema pismenog obrazloženja.

"FSS će po prijemu pismenog obrazloženja jučerašnje odluke održati sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti odlučeno o narednim potezima", poručili su iz FSS.

Inače, tročlanim vijećem Komisije za žalbe UEFA predsjedavao je Pedro Tomas iz Španije, a članovi su bili Gec Ejlers iz Njemačke i Mihael Masen iz Holandije. Pored predstavnika oba nacionalna saveza, sjednici je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Miguel Lietard Fernandez Palasios.

Delegaciju FSS činili su generalni sekretar Zoran Laković, zamjenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i komesar za bezbjednost Milivoj Mirkov, kao i pravni tim na čelu sa dr Markom del Fabrom i Robijem Levom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije