Fudbal

Albanke prva prepreka Sarajkama

Albanke prva prepreka Sarajkama
Foto: SFK 2000 | Albanke prva prepreka Sarajkama

Utakmicom u Zenici protiv albanske ekipe Vlaznia, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo danas počinju takmičenje u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona.

Izabranice trenerice Samire Hurem dobro poznaju prvog protivnika. S Albankama su već igrale, a uvjerene su da mogu ostvariti dobar rezultat, te na kraju osvojiti prvo mjesto.

"Utakmica s Albankama je veoma važna. Dobar start je uvijek bitan. Ako pobijedimo protiv Vlaznia, onda ćemo s Estonkama u zadnjem kolu vjerovatno direktno odlučivati o tom prvom mjestu", kazala je Huremova.

Pripreme su obavile kvalitetno u Sarajevu i na Bjelašnici. Uz to aktuelne šampionke novu sezonu dočekuju i u pojačanom sastavu.

"Ove sezone imamo jaču grupu nego lani. Međutim, i mi smo jače. Prošle smo godine imale mladu ekipu i nismo uspjeli proći u nokaut fazu. Sada smo se dobro pripremile, dovele smo tri nove igračice i želimo kao prve u grupi proći u nastavak evropskog takmičenja. Pozivam i publiku da dođe u Zenicu jer će nam podrška mnogo značiti", dodala je Huremova.

Sarajke drugu utakmicu Grupe 8 igraju 10. avgusta protiv Agarista iz Moldavije, a u trećem kolu 13. avgusta odmjeriće snage sa ekipom Parnu iz Estonije.

"Sve ekipe su izuzetno dobre i nikad ne znamo šta nas čeka, ni kakva je taktika. Međutim, protiv Moldavki smo favoritkinje, a to treba i dokazati. Motivisane smo, spremne, odigrale smo i nekoliko kvalitetnih pripremnih utakmica i ako se ispoštuje dogovor ne bi trebalo da bude problema", istakla je Huremova.

Utakmica Vlaznia - SFK 2000 Sarajevo u Trening centru N/FS BiH počinje u 17 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije