Fudbal

Anćeloti ponovo u Beogradu, prisjetio se magle '88.

Anćeloti ponovo u Beogradu, prisjetio se magle '88.
Foto: Tanjug | Anćeloti ponovo u Beogradu, prisjetio se magle '88.

Trener fudbalera Napolija Karlo Anćeloti istakao je da se nada da će mu treći dolazak u Beograd, na meč sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, biti podjednako uspješan.

"Sa Milanom sam bio u Beogradu 1988. godine, sjećam se magle, kao i 2006. kada smo se kvalifikovali u Ligu šampiona, a onda i postali prvaci Evrope. Teška nam je grupa sada, ali gledamo samo kako da prođemo u nokaut fazu Lige šampiona. Bitno je da igramo kako znamo", rekao je Anćeloti pred velikim brojem novinarskih ekipa na stadionu "Rajko Mitić".

Italijanski stručnjak, tri puta osvajač "ušatog trofeja", sa setom je govorio o Zvezdinom timu iz 1988. godine.

"Bila je vrlo teška utakmica, Zvezda je imala fantastične igrače, to je bilo moglo da bude finale. Sjećam se i našeg poništenog gola", rekao je harizmatični Italijan, malo prije nego što će mu zazvoniti telefon usred pitanja novinara.

Prema njegovim riječima o kvalitetu sadašnjeg tima Crvene zvezde dovoljno govori da je eliminisao Salcburg.

"Svi kažu da imamo najtežu grupu u Ligi šampiona. Zvezda igra odlično u prvenstvu i eliminisala je Salcburg, koji je bio sjajan prošle sezone u Ligi Evrope".

Odlični štoper Napolija Kalidu Kulibali svjestan je teškog gostovanja Crvenoj zvezdi u vrućoj atmosferi.

"Biće teško, navijači su Zvezdin 12. igrač, a to zna i trener Anćeloti. PSŽ i Liverpul su favoriti, ali je Crvena zvezda jaka na svom epskom stadionu. Uradićemo sve da pobjedimo i kasnije prođemo grupu", kaže Senegalac.

Kulibali dođe da se ne probojava ni ambijenta, a ni tima šampiona Srbije.

"Mene ništa ne plaši. Ne smijemo da se igramo jer je veliki ulog. Znamo kakvi su navijači Zvezde, imamo isto tako snažnu podršku u Napulj i isto je gostima i na San Paolu", zaključio je Kulibali.

Utakmica C grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija igra se sutra na rasprodatom stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije