Fudbal

Ančeloti protjeran iz Bajerna

Ančeloti protjeran iz Bajerna
Foto: Ilustracija | Ančeloti protjeran iz Bajerna

Karlo Ančeloti dobio je otkaz nakon sinoćnjeg poraza od Pari Sen Žermena 3:0 u 2. kolu Lige šampiona. Vijest bi Bajern trebao službeno objaviti do kraja dana, javlja ESPN.

Kriza već neko vrijeme trese Bavarce koji su već prosuli pet bodova u prvih šest kola Bundeslige, a i igrači su počeli pokazivati znakove nezadovoljstva s italijanskim trenerom čiji je tim izgledao neuvjerljivo i u pripremnim utakmicama u predsezoni.

Nakon jučerašnjeg poraza prvi čovjek kluba, Karl-Hajnc Rumenige, poručio je da to nije Bajern i da će vodstvo kluba raspravljati o ovom podbačaju.

"Bild" je javio da je u klubu dan nakon debakla u Parizu održan krizni sastanak.

Holandaka legenda Arijen Roben sinoć je ostao sjediti na klupi, a nakon poraza odbio je javno iskazati podršku treneru. Na pitanje o podršci, Roben je rekao:

 "Neću na to odgovoriti. Ovo je bio težak poraz. Možemo o tome pričati. Kada igramo tako veliku utakmicu, nikad ne želimo izgubiti. Ovo mi je deveta sezona u Bajernu i nisam navikao na ovakvu situaciju. Ali, i to je dio fudbala."

Njemački novinari najavljuju da će, ako se potvrde priče o Ančelotijevoj smjeni, klupu privremeno preuzeti nekadašnja zvijezda kluba Vili Sanjol, a sljedećeg ljeta bi iz Hofenhajma mogao doći mladi Julijan Nagelsman.

I Italijani pažljivo prate rasplet situacije jer je Ančeloti posljednjih sedmica povezivan s povratkom u Milan gdje Vičenzu Monteli ne cvjetaju ruže.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije