Fudbal

Arjen Roben najbolji sportista Holandije u 2014.

Arjen Roben najbolji sportista Holandije u 2014.
Arjen Roben najbolji sportista Holandije u 2014.

HAG - Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben proglašen je najboljim sportistom Holandije u 2014, javlja Anadolu Agency (AA).

Olimpijski komitet i Sportska federacija Holandije tradicionalno su održali manifestaciju Izbora najboljih sportista, a za najboljeg trenera ove godine izabrali su Luja van Gala. On je sa fudbalskom reprezentacijom Holandije na Mundijalu u Brazilu izborio bronzanu medalju, a nakon toga je preuzeo klupu engleskog velikana Mančester junajteda. Van Galu je nagradu uručio FIFA-in sudija Gjorn Kujpers.

Van Gal je kazao da se dvoumio da li da dođe na ceremoniju jer ljudi iz svijeta fudbala rijetko dobijaju takve nagrade u zemlji, ali da je ipak došao jer je bio kandidat u svojoj kategoriji. Iskusni trener, koji je ovu nagradu dobio i prije pet godina, istakao je da je to važno priznanje holandskoj fudbalskoj reprezentaciji i holandskom fudbalu uopšte.

Bajernov as Roben nije prisustvovao ceremoniji proglašenja i dodjeli nagrada, a priznanje je preuzeo njegov otac. Roben se video linkom obratio prisutnima u sali i kazao da je srećan zbog nagrade koju nije očekivao.

Fudbalska reprezentacija Holandije je dobitnik nagrade za najbolju ekipu godine. Tu nagradu je preuzeo kapiten tima i napadač Mančester Junajteda Robin van Persi.

Za nabolju holandsku sportistkinju u 2014. izabrana je klizačica Irena Vust, dok je vozač Formule 1 Maks Ferstapen izabran u kategoriji najboljeg mladog sportiste, piše Anadolu Agency.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije