Fudbal

Arsenal stiže u Beograd

Arsenal stiže  u Beograd
Arsenal stiže u Beograd

Na stadionu Partizana ove jeseni će se tresti čuvena mušema Lige šampiona, a navijači "crno-bijelih" uživo će moći da vide londonski Arsenal, portugalsku Bragu i ukrajinski Šahtjor.

Žrijeb najjačeg klupskog takmičenja, održan u četvrtak veče u Monte Karlu, nije Beograđanima podario ni najjače, ali ni najlakše protivnike. Trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da je želio da njegov tim izbjegne grupu s Lionom i Benfikom, a želja je bila Barselona, uz PAO i Kopenhagen.

"Nosilac naše grupe Arsenal, veoma je atraktivan protivnik. O Šahtjoru i Bragi ne bih trošio riječi. Smatram da su veoma jaki rivali i da iziskuju maksimalnu pažnju i posvećenost", rekao je Stanojević. 

Iskusni Mladen Krstajić nije zadovoljan rivalima, jer su ekipe jake i nisu previše atraktivne:

"Rivali su nam jaki, ali nisu dovoljno atraktivni. Svi će očekivati da prođemo dalje. Bolje da smo izvukli 'grupu smrti'. Sad moramo da pokažemo da se možemo ravnopravno boriti u Ligi šampiona".

Partizan prvi meč igra 15. septembra u Donjecku kod Šahtjora, a sedam dana kasnije mu stiže Arsenal. Nakon što je Partizan saznao svoje rivale u grupnoj fazi Lige šampiona, Dinamo i Hajduk su takođe dobili protivnike, ali u Evropskoj ligi koja, stiče se utisak, nikad nije bila jača.

Tako je Dinamo, kojeg je odnedavno preuzeo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, prvo u četvrtak veče izbacio Đer u posljednjem kolu kvalifikacija slavivši u Zagrebu s 2:1 (prvi meč dobili 2:0) a u petak je dobio rivale u Grupi J, a to su Viljareal, Briž i PAOK.

"Moglo je biti gore, Evropska liga je vrlo kvalitetna, ima jako dobrih ekipa, a 50 odsto ih je igralo u Ligi šampiona. Moramo pokušati da napravimo ono što do sada nije uspijevalo, uprkos kvalitetnim pojedincima koje je Dinamo imao. Pokušaćemo nemoguće", kazao je Halilhodžić.

Hajduk Senijada Ibričića izbacio je Unireu (4:1, 1:1) a žrijeb mu je namijenio Grupu G sa Zenitom, Anderlehtom i AEK-om.

Jednu od najvećih senzacija priredila je Lozana koja je, nakon penala u Moskvi, izbacila Lokomotivu (1:1, 1:1, penalima 3:4). Švajcarski drugoligaš je prije Lokomotive u kvalifkacijama izbacio banjalučki Borac i Randers. Oni su u Grupi F sa CSKA iz Moskve, Palermom i praškom Spartom.

Rat s Mamićem ćirilicom

Navijači zagrebačkog Dinama nastavili su verbalni rat s prvim čovjekom kluba Zdravkom Mamićem. Poslije prijetećih grafita u Zagrebu (Mamiću cigane, Smrt Zdravku Mamiću) "Bed Blu Bojsi" u Vukovaru su na jednoj zgradi postavili transparent ispisan ćirilicom: "Znam sve pesme Partizana i Zvezde" i dodatna poruka "Mamiću, odlazi!". Dinamove pristalice iz Vukovara aludirale su na jednu raniju izjavu Mamića, koju je dao srpskim medijima, rekavši da zna sve pjesme Zvezde i Partizana, da obožava folk muziku, kao i da bi volio da upozna predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Liga šampiona

Grupa A: Inter, Verder, Totenhem, Tvente, Grupa B: Lion, Benfika, Šalke, Hapoel Tel Aviv, Grupa C: Mančester junajted, Valensija, Rendžers, Bursa, Grupa D: Barselona, Panatinaikos, Kopenhagen, Rubin, Grupa E: Bajern, Roma, Bazel, Kluž, Grupa F: Čelsi, Olimpik Marsej, Spartak Moskva, Žilina, Grupa G: Milan, Real Madrid, Ajaks, Okser, Grupa H: Arsenal, Šahtjor, Braga, Partizan.

Evropska liga

Grupa A: Juventus, Mančester Siti, Salzburg, Leh, Grupa B: Atletiko Madrid, Bajer, Rozenborg, Aris, Grupa C: Sporting, Lil, Levski, Gent, Grupa D: Viljareal, Briž, Dinamo(Z), PAOK, Grupa E: AZ Alkmar, Dinamo (K), BATE Borisov, Šerif, Grupa F: CSKA (M), Palermo, Sparta (P), Lozana, Grupa G: Zenit, Anderleht, AEK, Hajduk, Grupa H: Štutgart, Hetafe, Odenze, Jang bojs, Grupa I: PSV, Sampdorija, Metalist, Debrecin, Grupa J: Sevilja, Pari Sen Žermen, Borusija (D), Karpati, Grupa K: Liverpul, Steaua, Napoli, Utreht, Grupa L: Porto, Bešiktaš, CSKA (S), Rapid Beč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije