Fudbal

Atromitos je ozbiljan rival

Atromitos je ozbiljan rival
Atromitos je ozbiljan rival

Fudbaleri Sarajeva, nakon dana odmora, u nedjelju su ponovo počeli s treninzima i pripremom za prvi ogled trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv grčkog Atromitosa.

Sarajlije će u četvrtak ugostiti gčkog predstavnika i pokušati doći do dobrog rezultata uoči revanša. Iako su plasmanom u treću rundu kvalifikacija napravili odličan posao, a s obzirom na to da Atromitos nije rival s nekom velikom tradicijom, "bordo" tim želi da nastavi evropski put. Ono što je u ovom trenutku najvažnije je činjenica da Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba pobjednika Kupa BiH, na raspolaganju ima sve igrače.

Čak su i povrijeđeni Irfan Vusljanin i Ognjen Todorović u nedjelju normalno odradili cijeli trening. Gojko Cimirot, koji je protiv Haugesunda dobio nezgodan udarac, također, je podnio sve napore.

"Napravili smo veliki rezultat, ali sada se moramo okrenuti Atromitosu i pokušati nastaviti našu evropsku avanturu. Grčki predstavnik je veoma ozbiljan rival i moramo ga ozbiljno shvatiti. Haugesund se, također, pokazao kao odlična ekipa. No, mislim da smo ih malo potcijenili i zbog toga smo se vadili u revanšu. Ipak, sve je dobro završilo", priča Uščuplić i nastavlja:

"Moramo dobro analizirati Atromitos i pripremiti se za njih. Očekujem da odigramo dvije kvalitetne utakmice, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Nadam se da ćemo uspjeti iskoristiti njihove slabosti."

I dok se ekipa priprema za ogled s Atromitosom, administracija kluba užurbano radi na organizaciji prve utakmice koja će biti odigrana 31. jula s početkom u 20.30. Ulaznice za ovaj ogled već su puštene u prodaju. Članovi FK Sarajevo karte mogu kupiti po cijenama od tri KM za tribinu sjever, osam za istok, deset za zapad i 20 KM za galeriju zapad. U slobodnoj prodaji cijene su nešto drugačije i iznose: pet KM (sjever), 10 (istok), 15 (zapad) i 30 (galerija zapad).

Prema riječima Dine Selimovića, direktora FK Sarajevo, i u Grčkoj vlada veliki interes za ovu utakmicu, barem kada su u pitanju predstavnici medija.

"Postoji veliki interes TV kuća sa područja Kipra i Grčke. Također, dobili smo veliki broj zahtjeva grčkih novinara koji se žele akreditovati za utakmicu. Susret će se najvjerovatnije prenositi i u BiH. Još nismo odlučili kome ćemo dati prava za prenos, ali ćemo odabrati najbolju opciju i za klub, ali i za što više naših navijača", rekao je Selimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije