Fudbal

Azar: Nisam kao Mesi i Ronaldo

Azar: Nisam kao Mesi i Ronaldo
Azar: Nisam kao Mesi i Ronaldo

Eden Azar, možda i najbolji igrač Čelsija, kaže da su očekivanja menadžera "plavaca" Žozea Murinja, da postiže 30-40 golova po sezoni gotovo nemoguća.

"Zadovoljan sam sezonom i igrama u Čelsiju, kao i prošlom godinom, pošto sam nastavio da se razvijam. Ipak, ljudi od mene očekuju da postižem između 30 i 40 golova, kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, ali to je gotovo nemoguće", kaže Azar.

Belgijanac je prošlog mjeseca otkrio da portugalski stručnjak od njega očekuje da po meču postiže dva-tri pogotka.

"Ako postoji jedna stvar u kojoj mogu da se poboljšam, to je svakako efikasnost, da igram još više i samim tim više tresem mreže. Imam još jednu sjajnu sezonu iza sebe, koja može da se okonča osvajanjem dva trofeja, što bi bilo sjajno", izjavio je Azar.

Tim iz Londona je već trijumfovao u Liga kupu, nalazi se na dobrom putu da osvoji novu titulu u Premijer ligi, ali je u međuvremenu eliminisan iz Lige šampiona od Pari Sen Žermena.

"Poslije eliminacije od PSŽ-a bili smo pomalo razočarani. Ipak, sada kažemo sebi da je možda i bolje tako jer, da smo prošli, raspored bi nam postao užasno težak, pa se eliminacija može smatrati 'skrivenim blagoslovom'. Mogli bismo sve trofeje da izgubimo. Parižani su zaslužili da prođu, igrali su bolje od nas", rekao je Azar koji je zatim dodao: "Sada nam je ostala samo Premijer liga, u kojoj ćemo se truditi da damo sve od sebe kako bismo pobijedili u što više susreta do kraja i da na kraju slavimo, poslije osvajanja Liga kupa. Premijer liga iziskuje dosta timske energije, pa je teško igrati uporedo sa evropskim takmičenjima. Igrate teške mečeve sa Vest Hemom, Stoukom ili Halom, a onda treba da igrate sa nekim od vodećih timova Evrope. Takođe, možete da kažete i da imamo lošu sezonu iza sebe, a nedostajalo nam je samo malo sreće. Arsenal je odigrao sjajan meč u Monaku pa nije prošao."

Omaleni Azar je ove sezone odigrao 36 mečeva za Čelsi u svim takmičenjima i 16 puta se upisao u strijelce, dok se u ulozi asistenta našao u osam navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije