Fudbal

"Azuri" spustili "Furiji" rampu u osmini finala (VIDEO)

"Azuri" spustili "Furiji" rampu u osmini finala (VIDEO)
"Azuri" spustili "Furiji" rampu u osmini finala (VIDEO)

Fudbaleri Italije plasirali su se u čevrt finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pobjedom nad braniocem titule Španijom sa 2:0.

Golove za "Azure" postigli su Kjelini u 33. i Pele u 91. minutu.

Španci su na početku krenuli da napadaju protivnika, a Italijani su se odlučili na svoju klasičnu igru vrebajući prilike iz kontre. Međutim, brzo je došlo do promjene i Italijani su se "otresli" pritiska "Furije".

Prvu priliku, nakon lijepog kombinovanja oko španskog kaznenog prostora, imali su Italijani u šestom minutu, ali ipak nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze De Heu.

U 8. minutu zaprijetio je Pele glavom nakon ubačaja. Bio je najviši u skoku ali je golman Španije sjajno zaustavio njegov šut.

Do prve prilike Španci su došli tek u 20. minutu. Nolito je sjajno poslao loptu do Fabregasa koji je poslao poprilično jadan šut prema golu Bufona.

Pet minuta kasnije Italijani ponovo prijete. Parolo je sjajno uhvatio centaršut u kaznenom prostoru, ali je bio neprecizan.

U 33. minutu "Azuri" dolaze do gola. Pele je iznudio prekršaj dvadesetak metara od gola De Hee. Golman Španije je odbranio šut Edera, a onda je Kjelini natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

"Furija" je pokušala da uzvrati istom mjerom, ali su odbrambeni igrači Italije sjajno radili svoj posao i nisu Špancima dozvoljavali da nametnu svoju "tika-taku".

U posljednjem minutu prvog poluvremena Italija je mogla da duplira prednost. Đakerini je nakon solo prodora sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je De Hea nekako uspio da zaustavi njegov šut.

Španci su odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme i već tri minuta kasnije preko Morate mogli do izjednačenja, ali je ovaj slabo šutirao pa je Bufon s lakoćom zaustavio njegov pokušaj glavom.

Međutim Italijani ponovo uspjevaju da se riješe pritiska "Furije" i u 55. minutu dolaze do nove gol šanse. Eder je dobio idealnu loptu, ali je De Hea izašao kao pobjednik u situaciji 1 na 1.

U narednih petnaestak minuta igra se malo smirila, da bi u 70. minutu Adruzi zaprijeti "Azurima", ali nije bio najprecizniji pa Bufon nije morao da reaguje.

Kako se meč bližio kraju Španci su sve više pokušavali da stvore priliku i anuliraju prednost "Azura", ali su se Italijani dobro branili. Najviše se istakao Bufon koji je redom branio pokušaje Adruiza, Pikea, Inijeste...

Golman Italije možda je i najzaslužniji što utakmica nije otišla na produžetke jer je u 89. minutu maestralno odbranio pokušaj Pikea. Dva minuta kasnije Pele je riješi sve dileme oko pobjednika. Darmijan je poslao loptu u sredinu a Pele ju je smjestio iza leđa De Hee i postavio konačnih 2:0.

U borbi za polufinale Italijani će se sastati sa Njemačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije