Fudbal

Baloteli suspendovan zbog uvreda

Baloteli suspendovan zbog uvreda
Baloteli suspendovan zbog uvreda

Fudbalska asocijacija Engleske kažnila je napadača Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja zbog uvredljive poruke na Instagramu.

Baloteli će takođe morati da plati 25.000 funti, a naloženo mu je da prisustvuje i edukativnom programu zbog teškog kršenja pravila Fudbalske asocijacije.

Italijan je objavio post na Instagramu u vezi sa Super Mariom, karakterom iz video igrice, što je takođe njegov nadimak, za kojeg je napisao da "skače kao crnac i skuplja novčiće kao Jevrejin".

Predstavnici jevrejske zajednice u Velikoj Britaniji protestovali su zbog Balotelijevog gafa i zatražili da bude kažnjen.

Tamnoputi italijanski reprezentativac, koji je u više navrata bio meta rasističkog zlostavljanja navijača, kasnije je objavio post u vezi Super Marija, uz komentar: "Ne budi rasista".

Takođe, Baloteli je prihvatio kaznu koju mu je odredila Fudbalska asocijacija i naglasio da mu se takvi postupci neće ponoviti.

"Žao mi je što moji saigrači i navijači Liverpula moraju da budu kažnjeni zbog nečega što sam ja uradio i zbog čega sada žalim. Prihvatam odluku Fudbalske asocijacije i postaraću se da mi se tako nešto više ne ponovi", naglasio je Baloteli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije