Fudbal

Banjalučki "Lešinari" slave 30. rođendan

Banjalučki "Lešinari" slave 30. rođendan
Foto: www.lesinari1987.net | Banjalučki "Lešinari" slave 30. rođendan

BANJALUKA - Kao fudbalski klub koji je osnovan davne 1926. godine, banjalučki Borac je uvijek imao izuzetno dobru podršku sa tribina, ali tek u drugoj polovini osamdesetih godina po prvi put se na istočnoj tribini Gradskog stadiona pored uobičajenih zastava i šalova pojavljuju i transparenti okačeni na ogradi.

Transparent sa natpisom "Vultures" (Lešinari) pojavljuje se prvi put 18. novembra 1987. godine na kup utakmici sa novosadskom Vojvodinom. 

Iza tog imena stajala je grupa momaka koja je na malo drugačiji, odnosno fanatičniji način, željela pružati podršku svom klubu.

Tokom proteklih 30 godina, navijači su uz svoj FK Borac prošli sve. Od ispadanja iz prve lige BiH do kvalifikacija "za Evropu". 

Ono što karakteriše ovu navijačku grupu je da je uvijek imala kvalitetne koreografije, finu brojnost i neizmjernu ljubav prema klubu. 

Svoj trideseti rođendan, "Lešinari" će proslaviti sutra, u nedjelju 19.11.2017. godine na Gradskom stadionu, gdje im u goste dolazi uvijek neugodni Željezničar, čiji navijači, popularno nazvani "Manijaci" su putem fejsbuka najavili da je "vrijeme za invaziju"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije