Fudbal

Barbarez hvali Spahića

Barbarez hvali Spahića
Barbarez hvali Spahića

Emir Spahić doputovao je u Švajcarsku u Graubunden i pridružio se pripremama svog novog kluba HSV.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine je prošlog vikenda dogovorio jednogodišnju saradnju sa bundesligašom iz Hamburga, a nakon što je prošlu sezonu završio neslavno otkazom u Bajer Leverkuzenu zbog tuče sa zaštitarom na "Baj Areni". Ta činjenica, kao i tromjesečna suspenzija koju će morati odraditi, ipak nisu umanjili interes za iskusnog defanzivca. U njegovu zaštitu od kritičara stao je njegov prijatelj Sergej Barbarez s kojim je od 2003. do 2006. godine zajedno nastupao u dresu "zmajeva".

"Te tvrdnje da je Spahić problematičan su glupost. On je iskren čovjek koji vodi porodičan život i kojemu je porodica na prvom mjestu. U Hamburgu će potvrditi da je fudbalska klasa, a već sada znam da će biti lider tima", izjavio je Barbarez za njemačke medije, koji je najsjajnije trenutke karijere ostvario upravo u Hamburgu.

Spahića su ispred hotela u Švajcarskoj dočekali čelnici i trener kluba, a juče je odradio i prvi trening. U klubu ga vide kao iskusno pojačanje, koje će im pomoći da izbjegnu prošlosezonsku sudbinu kada su završili u doigravanju za opstanak u društvu najboljih u Njemačkoj.

"Emir je igrač najviše klase, donijet će nam stabilnost, što nam je potrebno u našoj situaciji. Razgovarali smo o njegovom incidentu u Leverkuzenu i na kraju smo odlučili da ga angažujemo", izjavio direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

Osim HSV-a, ovog ljeta interes za njega pokazali su Herta, Panatinaikos, Dinamo Zagreb, Bešiktaš i Galatasaraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije