Fudbal

Barselona bi dala Mesija i za manje novca

Barselona bi dala Mesija i za manje novca
Barselona bi dala Mesija i za manje novca

BARSELONA - Bivši kapetan Barselone Huan Manuel Asensi izjavio je u razgovoru za "Mundo Deportivo" da ne zna razlog zbog kojeg Lionel Mesi igra na tako slabom nivou posljednjih nedjelja, ali vjeruje da iza svega stoji nešto veliko.

"Iznenađen sam, ali još više zabrinut. Nešto se dogodilo Mesiju, jer ovo što gledamo nije on. On je uvijek bio najpredaniji u utakmicama poput one s Atletiko Madridom i minule s Real Madridom. Međutim, ovog puta nije ni došao na utakmicu. Nešto mu se, vjerujem, veliko dogodilo u posljednje vrijeme i to ga očigledno jako muči", rekao je bivši igrač katalonskog kluba iz razdoblja od 1970. do 1981, piše Jutarnji list.

Mnogi nagađaju razloge Mesijevih slabih partija, a neka od objašnjenja glase - želi bolji ugovor, nezadovoljan je pozicijom koju igra kod Džerarda Martina, smatra da ga klub ne štiti dovoljno u medijima, bliži se Svjetsko prvenstvo na kojem želi osvojiti titulu s Argentinom...

"Nikad nisam vidio tako tužnog i beskrvnog Mesija. Ne vjerujem da je riječ o novcu ili da je pitanje skorašnjeg Svjetskog prvenstva. Sumnjam u sve te priče. Nešto se dogodilo. Ali šta, to zna samo Leo", zaključio je Asensi.

Gotovo nevjerovatnu priču objavio je španski "As" koji tvrdi da Barselona razmišlja čak i o prodaji argentinskog genijalca na kraju ove sezone!

Malo je timova koji bi mogle platiti 200 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru, ali bi katalonski klub navodno pristao i na puno manje, te potom krenuo u rekonstrukciju ekipe.

Koliko u toj priči ima istine teško je reći. Mesi, njegovi saigrači i klupski čelnici konstantno ponavljaju da je Argentinac srećan i zadovoljan i da nema namjeru da ode u neki drugi evropski klub do kraja svoje profesionalne karijere. Jedini klub u koji je Mesi priznao da bi otišao je klub iz kojeg je stigao u Barselonu - argentinski Newell's Old Boys. S obzirom da mu je tek 26 godina, teško je očekivati tako rani povratak u Argentinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije