Fudbal

Barselona će biti izbačena

Barselona će biti izbačena
Barselona će biti izbačena

Barseloni je, poslije sve jačih separatističkih pokliča na stadionu "Kamp Nou", poslata poruka da neće moći da igra u Primeri ako Katalonija postane samostalna.

Barselona je tradicionalno bila katalonski klub, za razliku od Espanjola. Na njenim utakmicama već dugo, a u posljednje vrijeme sve češće i sve glasnije, zagovara se separatizam, odnosno ideja nezavisne Katalonije. Međutim, ako dođe do odvajanja ove pokrajine od "Kastilje", "Barsa" neće moći da se takmiči u Primeri, bar ne pod ovakvim okolnostima. Ovo je u četvrtak jasno poručio predsjednik Fudbalskog saveza Španije Havijer Tebas. On je istakao da, prema propisima, španska fudbalska liga ne može da uključi tim iz strane zemlje da se takmiči i da bi postojala tanka mogućnost da se to sprovede u djelo samo ukoliko bi Španija i Katalonija potpisale sporazum da vrate "Barsu" u Primeru.

"Prvo, ne volim da govorim o nemogućim stvarima jer će Katalonija zauvijek biti Španija", rekao je Tebas za španski "As", list iz Madrida, okrenut Realu i Atletiku, i dodao:

"I uopšte nisam zabrinut zbog Barselone, već zbog Nastika, Đirone, Espanjola, Ljagostere, Sadabelja i ostalih malih klubova. Njih bi otcjepljenje mnogo više pogodilo. Ako bi zakoni, pravila, propisi ostali isti, oni ne bi mogli da se takmiče u našoj ligi".

Dodao je da postoji šansa za promjenu zakona, navodeći primjer Andore.

"Morali bismo da mijenjamo zakone, pravila... Andora, recimo, učestvuje u našim takmičenjima jer su odnosi naše dvije države takvi da to omogućavaju", objasnio je Tebas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije